OFICIAL: Circa 40 la sută din serviciile publice vor fi prestate gratuit sau cu înlesniri

Share

Agenția Servicii Publice (ASP) a atenționat joi, 2 martie, că circa 40% din serviciile prestate se oferă în mod gratuit sau cu înlesniri, mai multor categorii de cetățeni, printre care sunt pensionarii cu limită de vârstă și persoanele cu dezabilități.

Astfel, potrivit ASP, în procesul de digitalizare a serviciilor publice a fost realizată interacțiunea platformei de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE) cu bazele de date ale Casei Naționale de Asigurări Sociale și Consiliului Național pentru Determinarea Dezabilității și Capacității de Muncă.

„Opțiunea de a comanda on-line documente cadastrale (extras din Registrul bunurilor imobile, extras din capitol supliment din RBI și certificat privind înscrierile din Registrul bunurilor imobile) a devenit  disponibilă și pentru beneficiarii de înlesniri, care nu mai trebuie să se deplaseze la centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice pentru a prezenta documentele confirmative privind apartenența solicitantului la una dintre categoriile de beneficiari de înlesniri. Cererea în formă electronică poate fi depusă on-line, accesând site-ul Agenției Servicii Publice www.asp.gov.md  sau Portalul Serviciilor Publice www.servicii.gov.md. Este necesară introducerea unui set minim de date de identificare: IDNP, numele și prenumele solicitantului, după care trebuie selectată, prin bifare, categoria de beneficiar de înlesniri din care faceți parte”, indică sursa citată.

Pentru a solicita și a obține un document cadastral  în format electronic, beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică. Rezultatul serviciului, în format electronic, va fi descărcat în cabinetul personal (Portalul guvernamental al cetățeanului: mcabinet.gov.md). În cazul solicitării documentului cadastral pe purtător de hârtie, beneficiarul va avea două opțiuni de primire a acestuia: la centrul multifuncțional selectat sau la adresa indicată de beneficiar, prin intermediul Serviciului guvernamental de livrare MDelivery, care este integrat cu noua platformă de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE).

Lansarea în regim de pilotare a prestării serviciilor electronice din domeniul cadastru prin noua platformă de dezvoltare a serviciilor electronice a fost realizată în conlucrare cu Agenția de Guvernare Electronică.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share