Medicii veterinari sunt esențiali pentru dezvoltarea efectivelor de animale din ferme

Share

Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a avut, astăzi, o ședință de lucru privind realizările, provocările și perspectivele domeniului medicină veterinară și siguranța alimentelor de origine animală.

La eveniment au participat conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, exponenții Universității Tehnice din Moldova (facultatea de medicină veterinară), Comisiei Medicamentelor de uz Veterinar, Centrului Republican de Diagnostic Veterinar și Colegiului Medicilor Veterinari din Republica Moldova.

Părțile au realizat schimb de opinii cu referire la situația actuală din domeniul medicinii veterinare care au vizat problemele ce țin de activitatea medicilor veterinari de liberă practică și a celor din cadrul ANSA.

Ministrul Vladimir BOLEA a accentuat importanța și necesitatea medicilor veterinari atât în scopul protejării sănătății animalelor, cât și în vederea apărării sănătății publice, ameliorării efectivelor de animale și asigurării securității alimentare a populației, în deosebi, în contextul aspirațiilor Republicii Moldova privind integrarea europeană.

„Medicii veterinari sunt esențiali pentru dezvoltarea efectivelor de animale din ferme. Din acest motiv, trebuie să consolidăm și să îmbunătățim activitățile acestora. Totodată, toate produsele destinate consumului uman trebuie să fie sigure și să provină de la animale sănătoase.

Este binevenit ca tinerii de la facultatea de profil să fie atrași în activități extracurriculare, să participe la programe de stagiu de practică, să fie implicați în activități de voluntariat, ca ulterior, să se poată integra mai ușor profesional și să suplinim lipsa cadrelor”, a comunicat ministrul.

Oficialul a trecut în revistă realizările ministerului pentru anul 2022 și obiectivele pentru anul 2023. Astfel, a declarat că urmează să fie demarate proiecte cu suportul partenerilor de dezvoltare pentru revitalizarea sectorului zootehnic, dezvoltării științei și inovării, perfecționării și ajustării cadrului normativ la acquis-ul comunitar și implementării acestuia, creării condițiilor favorabile în vederea atragerii tinerilor specialiști în mediu rural, dezvoltării capacităților laboratoarelor naționale de referință.

Întru obținerea realizărilor eminente în domeniul medicinii veterinare și siguranței alimentelor de origine animală, părțile au agreat ideea intensificării dialogului și cooperării cu toți reprezentații domeniului medicinii veterinare.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share