Dorin Recean: Prioritatea Guvernului meu este pacea și stabilitatea Republicii Moldova

Share

Candidatul la funcția de prim-ministru, Dorin Recean, și echipa sa au venit în plenul Parlamentului pentru a cere vot de încredere.

În luarea sa de cuvânt, Dorin Recean a subliniat că liniștea, pacea și stabilitatea sunt fundamentale pentru dezvoltarea economică și socială a R.Moldova.

”Noi facem integrarea europeană nu de dragul bifării. Integrarea europeană înseamnă mai mult pentru Guvernul meu: Fiecare cetățean trebuie să se simtă liber, să se dezvolte și să-și crească bunăstarea. Este important să construim Europa la noi acasă. Acest lucru este despre ce facem noi în interior pentru ca cetățenii noștri să trăiască mai bine”, a declarat Dorin Recean.

De asemenea, premierul desemnat a accentuat necesitatea de consolidare a sectorului de securitate.

”Trebuie să accentuăm necesitatea de consolidare a sectorului de securitate. Vedem tot mai multe tentative de punere în pericol a R. Moldova. Instituțiile noastre trebuie să facă față acestor provocări. Noi trebuie să confruntăm și amenințările hibride care se multiplică. Am trecut printr-un val de amenințări în toamnă, iar următorul val cu intensitate și mai mare va urma. Instituțiile noastre sunt pregătite pentru acest lucru”, a mai declarat Recean.

Totodată, candidatul la funcția de premier a subliniat că corupția mare trebuie pedepsită, iar banii furați întorși statului.
”Procesul de digitalizare care va avea loc ne va ajuta să prevenim corupția. Guvernul nou va trebui să accelereze reforma justiției. Mecanismele au fost pregătite foarte bine, însă acestea nu au fost eficiente. Noul Guvern va veni cu alte mecanisme care vor accelera această curățare de corupți în domeniul Justiției”, a menționat Recean.

Cu referință la soluționarea politică a diferendului transnistrean, Recean a subliniat că noul Guvern va avea prioritate și demilitarizarea Transnistriei și integrarea țării.

”Vom insista pe rezolvarea pașnică a conflictului transnistrean. Vom insista pe retragerea trupelor rusești și demilitarizarea regiunii”, a conchis candidatul la funcția de ministru.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share