Dorin Recean: Prioritatea Guvernului meu este pacea și stabilitatea Republicii Moldova

Share

Candidatul la funcția de prim-ministru, Dorin Recean, și echipa sa au venit în plenul Parlamentului pentru a cere vot de încredere.

În luarea sa de cuvânt, Dorin Recean a subliniat că liniștea, pacea și stabilitatea sunt fundamentale pentru dezvoltarea economică și socială a R.Moldova.

”Noi facem integrarea europeană nu de dragul bifării. Integrarea europeană înseamnă mai mult pentru Guvernul meu: Fiecare cetățean trebuie să se simtă liber, să se dezvolte și să-și crească bunăstarea. Este important să construim Europa la noi acasă. Acest lucru este despre ce facem noi în interior pentru ca cetățenii noștri să trăiască mai bine”, a declarat Dorin Recean.

De asemenea, premierul desemnat a accentuat necesitatea de consolidare a sectorului de securitate.

”Trebuie să accentuăm necesitatea de consolidare a sectorului de securitate. Vedem tot mai multe tentative de punere în pericol a R. Moldova. Instituțiile noastre trebuie să facă față acestor provocări. Noi trebuie să confruntăm și amenințările hibride care se multiplică. Am trecut printr-un val de amenințări în toamnă, iar următorul val cu intensitate și mai mare va urma. Instituțiile noastre sunt pregătite pentru acest lucru”, a mai declarat Recean.

Totodată, candidatul la funcția de premier a subliniat că corupția mare trebuie pedepsită, iar banii furați întorși statului.
”Procesul de digitalizare care va avea loc ne va ajuta să prevenim corupția. Guvernul nou va trebui să accelereze reforma justiției. Mecanismele au fost pregătite foarte bine, însă acestea nu au fost eficiente. Noul Guvern va veni cu alte mecanisme care vor accelera această curățare de corupți în domeniul Justiției”, a menționat Recean.

Cu referință la soluționarea politică a diferendului transnistrean, Recean a subliniat că noul Guvern va avea prioritate și demilitarizarea Transnistriei și integrarea țării.

”Vom insista pe rezolvarea pașnică a conflictului transnistrean. Vom insista pe retragerea trupelor rusești și demilitarizarea regiunii”, a conchis candidatul la funcția de ministru.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share