Comisia Europeană, încă 145 de milioane de Euro pentru Republica Moldova

Share

Comisia Europeană a propus marți, 24 ianuarie, creșterea asistenței macro-financiare pentru Republica Moldova cu aproape 145 de milioane de Euro.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, suportul total pentru Moldova va ajunge astfel până la 295 de milioane de Euro. Prin această propunere, Comisia își exprimă sprijinul pentru Moldova în implementarea agendei de reforme, în timp ce țara se confruntă cu consecințele războiului de agresiune al Federației Ruse în țara vecină Ucraina, cu criza energetică și numărul mare de refugiați aflați pe teritoriul Republica Moldova.

Propunerea Comisiei Europene de marți survine anunțului făcut de președinta CE Ursula von der Leyen la Chișinău, în noiembrie 2022, privind suportul financiar adițional pentru Moldova.

Aceste fonduri vor sprijini securitatea energetică a țării și economia grav afectată de consecințele războiului ruso-ucrainean.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share