CAHUL: Staţia de epurare a apelor uzate va fi reconstruită

Share

Staţia de epurare a apelor uzate din municipiul Cahul va fi reconstruită, iar lucrările vor începe la jumătatea lunii aprilie curent, potrivit Primăriei oraşului.

Staţia este amplasată pe teritoriul satului Crihana Veche, gestionat de administraţia municipiului, aflându-se într-un avansat grad de uzură.

„În vederea protecţiei apelor ca factor natural al mediului înconjurător, reconstrucția Stației de Epurare a apelor uzate este absolut necesară pentru a menține un mediu curat și sănătos. De asemenea, structura acționează pentru diminuarea cantității poluanților din apa uzată”, potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud.

Astfel, reconstrucția Stației de epurare din Cahul prevede construcția instalațiilor noi pe teritoriul stației existente.

Proiectul de Aprovizionare cu Apă și Canalizare în raionul Cahul este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul Republicii Federale Germania prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare KfW.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share