Moldova și România vor elabora strategii comune de promovare a turismului

Share

Moldova și România își vor consolida cooperarea în domeniul turismului prin realizarea mai multor proiecte comune.

Un anunț în acest sens a fost făcut de reprezentanții Ministerului Culturii al Republicii Moldova, pe 14 ianuarie.

Secretarul de stat Andrei Chistol a avut o întrevedere cu secretarul de stat al Ministrului Antreprenoriatului și Turismului din România, Tudorița Lungu.

În cadrul întrevederii părțile au discutat perspectiva de cooperare moldo-română în domeniul turismului, precum și oportunitatea realizării unor proiecte comune care ar impulsiona dezvoltarea ramurii în ambele țări.

Oficialii și-au exprimat deschiderea pentru elaborarea unor strategii comune de promovare a destinațiilor turistice din Republica Moldova și România pe piețele țintă și în cadrul expozițiilor tematice. Totodată s-a discutat despre promovarea unor trasee turistice transfrontaliere comune.

La fel, potrivit Ministerului din Moldova, părțile și-au exprimat interesul pentru organizarea unor evenimente comune și crearea pachetelor turistice comune pentru piețele țintă.

Totodată, oficialul moldovean a informat secretarul de stat român că Republica Moldova va fi prezentă la Târgul de Turism al României, cu o prezentare a ofertei turistice naționale.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share