Crypto Digest 13 decembrie

SBF arestat, Binance oprit retragerea banilor, Canada interzice marja etc.- un scurt rezumat al știrilor crypto pentru cei care le-au ratat, dar doresc să fie la curent
Share
Poliția din Bahamas l-a arestat pe Sam Bankman-Fried

Poliția Regală din Bahamas l-a arestat pe fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried. Arestarea a fost făcută la cererea autorităților americane, care au depus acuzații penale împotriva lui.

Poliția a spus că îl va extrăda pe Bankman-Fried în America în viitorul apropiat.

Ca urmare a sesizării primite și a materialelor furnizate procurorului general, s-a luat decizia de a solicita arestarea lui Sam Bankman-Fried și reținerea acestuia în conformitate cu Legea extrădării din țara noastră. În momentul în care este depusă o cerere oficială de extrădare, Bahamas intenționează să o proceseze prompt în conformitate cu legile Bahamas și cu obligațiile sale din tratate față de Statele Unite”, a declarat procurorul general Ryan Pinder într-un comunicat.

Pe Twitter, Biroul Procuraturii SUA pentru Districtul de Sud din New York a confirmat că a depus acuzații penale împotriva lui Bankman-Fried.

Prim-ministrul Bahamas, Philip Davis, a declarat că țara își va continua și propria anchetă FTX.

The New York Times a publicat o listă de acuzații împotriva lui Sam Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried a fost acuzat de fraudă electronică; coluziune folosind mijloace electronice; fraudă cu valori mobiliare; conspirație pentru a comite fraude cu valori mobiliare și spălare de bani – comunică New York Times.

Rapiditatea cu care autoritățile au depus acuzații sugerează că procurorii și autoritățile de reglementare au primit informații de la martori care cooperează cu autoritățile, au spus sursele.


Sam Bankman-Fried plănuia să închidă Alameda Research în septembrie

În actele de învinuire de la Commodity Futures Trading Commission (CFTC) se arată că Sam Bankman-Fried plănuia să închidă Alameda Research în septembrie. Acest lucru era precizat în documentele corporative numite „Am venit, am văzut, am cercetat”.

Potrivit acestuia, Alameda nu și-a justificat costul și a făcut foarte puțini bani pentru a-și justifica existența. El a susținut că compania doar sifonează lichidități de la FTX.

Fostul șef al FTX a scris chiar și o schiță pentru un thread pe Twitter în care explică motivele închiderii Alameda.

Nu știu cum să fac ceea ce trebuie! Oricum, cred că weekendul viitor ar trebui să luăm o decizie și să o luăm înainte de luni. Ce părere aveți?” a conchis el.

Bankman-Freed a fost arestat aseară în Bahamas. În această dimineață, Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din SUA și CFTC au depus multiple acuzații de fraudă și alte infracțiuni împotriva lui în legătură cu prăbușirea FTX și Alameda.

Situația Binance: ce se cunoaște la moment

Wall Street Journal a publicat un articol care critica rezervele bursei Binance.

Fostul membru FASB și manager de investiții Hal Schroeder a declarat că compania nu a furnizat nicio informație despre calitatea contabilității și a structurii sale corporative. De asemenea, analiştii au fost derutaţi de cantitatea de rezerve din stablecoin-ul BUSD, care este emis de bursă în sine.

Raportul de audit al Mazars precizează că volumul activelor controlate de bursă este de – 597.602,29 BTC; soldul obligațiilor nete față de utilizatori – 575.742,42 BTC; soldul mijloacelor fixe este de 582.485,93 BTC.

Consultanții WSJ au remarcat că în poziția a treia există un deficit de 3%. Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt a Binance, Jessica Jung, a clarificat că diferența constă în împrumuturile acordate clienților în bitcoin contra garanțiilor din alte active. Ea susține că acest tip de împrumut este supragarantat.

Pe fundalul tuturor acestor evenimente, Nansen a înregistrat o ieșire grandioasă de fonduri din bursă. 1,8 miliarde de dolari au fost retrase din bursă în 24 de ore. Datele din lanț au arătat că fondul Jump Trading și creatorul de piață Wintermute au transferat sume semnificative de la Binance în ultima săptămână.

Numai Jump Trading a retras aproximativ 146 de milioane de dolari.

După aceea, Bianance a suspendat retragerea USDC în rețelele Tron, BNB Chain și Ethereum. Șeful companiei, Changpeng Zhao (CZ), a spus că, din cauza cererii în creștere și a conversiei fără o marjă de 1: 1, trebuie să aștepte deschiderea băncilor. Retragerea USDC continuă să funcționeze pe alte rețele.

La rândul său, fondatorul Tron, Justin Sun, a atașat hash-ul tranzacției și a spus că a depus 100 de milioane de dolari pe bursa Binance ca suport.

Ieri, Reuters a publicat un articol conform căruia procurorul SUA este gata să demareze un dosar împotriva lui Binance.

CZ a anunțat astăzi că nu este prima dată când se confruntă cu un FUD atât de agresiv și continuă să lucreze.

Binance Pay acum disponibil în SUA

Clienții Binance din SUA pot folosi acum Binance Pay pentru a trimite bani prin aplicația mobilă. Anterior, această funcție era disponibilă numai pentru clienții Binance din afara SUA.

Autoritatea de reglementare canadiană a interzis companiilor crypto să ofere servicii de tranzacționare cu marjă sau levier

Autoritatea de reglementare a cerut, de asemenea, furnizorilor de servicii de active digitale din Canada să separe activele de custodie de cele deținute de companie.

CSA a subliniat că, chiar și odată cu adoptarea acestor reguli, criptoactivele sau orice produse financiare asociate cu acestea sunt investiții cu risc ridicat. Autoritatea de reglementare a îndemnat, de asemenea, clienții să folosească numai site-uri licențiate.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share