Show grandios de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar!

Tema ceremoniei de deschidere este întâlnirea întregii omeniri și reducerea diferențelor prin umanitate, respect și incluziune. Fotbalul ne reunește ca un singur trib, Pământul este cortul în care trăim cu toții
Share

Festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial de fotbal din Qatar a început cu un clip videoclip extraordinar, ceremonia durând în jur de 40 de minute.

Gazdele au pregătit un show de muzică și dans, pe ritmuri orientale, Morgan Freeman a ținut un discurs în care a vorbit despre modul în care fotbalul unește, iar pe scenă au urcat artiști ca Fahad Al-Kubaisi sau Jung Kook, vocalist al BTS. Mascotele edițiilor trecute ale Cupei Mondiale au fost și ele prezentate.

Mascota oficială a turneului se numește La’eeb, care în arabă înseamnă „jucător super talentat”. „La’eeb va fi recunoscut pentru spiritul lui tânăr. Împarte bucurie şi încredere peste tot pe unde merge. La’eeb vine dintr-o lume paralelă, unde trăiesc mascotele turneului. Este o lume în care ideile şi creativitatea formează personajele care trăiesc în mintea fiecăruia” a arătat siteul FIFA.

Organizatorii au pregătit un adevărat spectacol pentru ceremonia de deschidere, iar FIFA s-a implicat ca totul să fie la superlativ.

Tema ceremoniei de deschidere este întâlnirea întregii omeniri și reducerea diferențelor prin umanitate, respect și incluziune. Fotbalul ne permite să ne reunim ca un singur trib, iar Pământul este cortul în care trăim cu toții”, se arată într-un comunicat al FIFA.

Atmosfera înaintea primului meci de la Campionatul Mondial din Qatar întreținută de Fahad Al Kubaisi și vocalistul Jung Kook al trupei BTS. Aceștia i-au bucurat pe spectatori timp de 30 de minute și vor interpreta piesa „Dreamers”.

Mai mult, rapper-ul american Lil Baby, cel care a și lansat „The World is Yours to Take, una dintre piesele oficiale ale Campionatului Mondial, a fost și el prezent la marele eveniment.

Fanii au fost rugați de organizatori să ajungă la stadion cu o oră și jumătate înainte de start pentru că, Ghanim Al Muftah, ambasador FIFA, și Dana, o cântăreață din Qatar, au susținut un discurs despre „incluziune și diversitate”.

Festivitatea a fost împărțită în „șapte acte”, iar sute de artiști de talie mondială au fost prezenți pe „Al Bayt”, un stadion care are o capacitate de 60.000 de locuri și care a costat 847 de milioane de dolari. Totodată, la spectacol au fost omagiate cele 32 de echipe participante și evocate gazdele anterioare ale Campionatului Mondial.

Marco Balich (60 de ani) este cel care a organizat totul pentru festivitatea de deschidere a turneului final din 2022 care a avut loc pe stadionul Al Bayt înaintea meciului dintre Qatar și Ecuador.

A fost foarte solicitant din punct de vedere psihic, emoțional și cultural”, a spus Balich pentru sursa citată mai sus. „Pentru prima dată, o Cupă Mondială de fotbal va avea o ceremonie de deschidere ca atare.Până acum a fost vorba despre un cântăreț, steaguri și s-a terminat. Nu, de data asta va fi o ceremonie ca cea de la Jocurile Olimpice. Este vorba despre povestea unei țări care invită pe toată lumea să vină în Qatar, indiferent de sex, religie sau preferințe sexuale. Vor ca totul să fie ca o punte de pace între Est și Vest”, a mai spus italianul înainte de deschidere.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share