Uli Hoeness este îngrijorat de o “dominaţie” a Arabiei Saudite în fotbalul mondial

Share

Uli Hoeness, figură istorică a campioanei germane Bayern Munchen, a avertizat joi în legătură cu riscul unei “dominaţii” a Arabiei Saudite în fotbalul mondial, cerând să se reacţioneze prin formarea de tinere talente, relatează AFP.

“Saudiţii par într-adevăr total hotărâţi să domine poate fotbalul mondial”, a declarat preşedintele de onoare al clubului bavarez într-un interviu acordat postului de televiziune RTL-Germania.

“Ei încearcă să cumpere staruri mondiale şi, de asemenea, să construiască o adevărată structură pentru fotbal” în regat, iar acest lucru este ceea ce diferenţiază proiectul saudit de cel al Chinei la vremea sa, a adăugat fostul internaţional german în vârstă de 71 de ani. “În plus, bineînţeles, există un alt element care nu a fost niciodată prezent în China: acolo există în mod clar bani nelimitaţi, pe care noi trebuie să-i finanţăm prin plata facturilor la petrol”, a mai spus Uli Hoeness.

În opinia sa, pentru a face faţă ofensivei, lumea fotbalului din Europa, şi în special Germania, trebuie să se întoarcă la elementele de bază şi să aibă încredere în jucătorii tineri. Saudiţii “nu pot juca decât cu unsprezece jucători, aşa cum facem noi, iar în lume există suficiente talente”, a spus el. “Trebuie să ne dezvoltăm proprii jucători, graţie muncii foarte bune depuse de tânăra generaţie”.

De când Cristiano Ronaldo a semnat pentru Al-Nassr în ianuarie, cluburile din campionatul saudit, susţinute de Fondul Public de Investiţii (PIF), s-au lansat într-o frenezie de cumpărare de jucători. Aducerea celui care a câştigat de cinci ori Balonul de Aur, pentru un contract estimat la 400 de milioane de euro, a deschis calea pentru sosirea altor vedete aflate la finalul carierei în Saudi Pro League, precum Karim Benzema şi Neymar.

În octombrie 2021, cu mult înainte de începerea valului de transferuri către liga saudită, un consorţiu finanţat de monarhia petrolieră a finalizat achiziţionarea clubului englez Newcastle United din Premier League. Arabia Saudită va găzdui Cupa Mondială a cluburilor la sfârşitul lunii decembrie, precum şi Cupa Asiei din 2027, o repetiţie generală pentru Cupa Mondială din 2034.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share