Uli Hoeness este îngrijorat de o “dominaţie” a Arabiei Saudite în fotbalul mondial

Share

Uli Hoeness, figură istorică a campioanei germane Bayern Munchen, a avertizat joi în legătură cu riscul unei “dominaţii” a Arabiei Saudite în fotbalul mondial, cerând să se reacţioneze prin formarea de tinere talente, relatează AFP.

“Saudiţii par într-adevăr total hotărâţi să domine poate fotbalul mondial”, a declarat preşedintele de onoare al clubului bavarez într-un interviu acordat postului de televiziune RTL-Germania.

“Ei încearcă să cumpere staruri mondiale şi, de asemenea, să construiască o adevărată structură pentru fotbal” în regat, iar acest lucru este ceea ce diferenţiază proiectul saudit de cel al Chinei la vremea sa, a adăugat fostul internaţional german în vârstă de 71 de ani. “În plus, bineînţeles, există un alt element care nu a fost niciodată prezent în China: acolo există în mod clar bani nelimitaţi, pe care noi trebuie să-i finanţăm prin plata facturilor la petrol”, a mai spus Uli Hoeness.

În opinia sa, pentru a face faţă ofensivei, lumea fotbalului din Europa, şi în special Germania, trebuie să se întoarcă la elementele de bază şi să aibă încredere în jucătorii tineri. Saudiţii “nu pot juca decât cu unsprezece jucători, aşa cum facem noi, iar în lume există suficiente talente”, a spus el. “Trebuie să ne dezvoltăm proprii jucători, graţie muncii foarte bune depuse de tânăra generaţie”.

De când Cristiano Ronaldo a semnat pentru Al-Nassr în ianuarie, cluburile din campionatul saudit, susţinute de Fondul Public de Investiţii (PIF), s-au lansat într-o frenezie de cumpărare de jucători. Aducerea celui care a câştigat de cinci ori Balonul de Aur, pentru un contract estimat la 400 de milioane de euro, a deschis calea pentru sosirea altor vedete aflate la finalul carierei în Saudi Pro League, precum Karim Benzema şi Neymar.

În octombrie 2021, cu mult înainte de începerea valului de transferuri către liga saudită, un consorţiu finanţat de monarhia petrolieră a finalizat achiziţionarea clubului englez Newcastle United din Premier League. Arabia Saudită va găzdui Cupa Mondială a cluburilor la sfârşitul lunii decembrie, precum şi Cupa Asiei din 2027, o repetiţie generală pentru Cupa Mondială din 2034.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share