Amazon disponibilizează peste 18000 lucrători iT

Concedierile de la Amazon vor afecta peste 18.000 de angajați, cel mai mare număr de reduceri dezvăluit în ultimul an la o companie importantă de tehnologie, pe măsură ce industria se retrage pe fondul incertitudinii economice.
Share

Concedierile de la Amazon vor afecta peste 18.000 de angajați, cel mai mare număr de reduceri dezvăluit în ultimul an la o companie importantă de tehnologie, pe măsură ce industria se retrage pe fondul incertitudinii economice.

Concedierile sunt concentrate în rândurile corporative ale companiei și reprezintă aproximativ 5% din acel element al forței de muncă și 1,2% din totalul său de 1,5 milioane de angajați din septembrie.

Compania cu sediul în Seattle a declarat în noiembrie că începe concedierile, reducerile fiind concentrate în afacerile sale cu dispozitive, recrutare și operațiuni de vânzare cu amănuntul. La acea vreme, The Wall Street Journal a raportat că reducerile ar avea un total de aproximativ 10.000 de persoane. Mii de aceste reduceri au început anul trecut.

Restul reducerilor vor aduce numărul total de disponibilizări la peste 18.000 și vor fi făcute în următoarele săptămâni.

Miercuri, după ce The Wall Street Journal a dat vestea despre mărimea disponibilizărilor Amazon, directorul executiv Andy Jassy a abordat reducerile într-o postare pe blog. „Amazon a suportat economii incerte și dificile în trecut și vom continua să facem acest lucru”, a spus domnul Jassy. El a adăugat că majoritatea reducerilor se referă la zonele de vânzare cu amănuntul și de recrutare ale Amazon. Postarea pe blog spunea că compania va alerta angajații afectați mai târziu în această lună.

Acțiunile Amazon au scăzut cu 1,1% în cursul tranzacționării de joi dimineață la 84,19 dolari. Stocul a scăzut cu 49% în ultimele 12 luni.

Amazon a fost unul dintre cei mai mari beneficiari ai pandemiei de Covid-19, deoarece clienții au apelat la cumpărături online. Pentru a ține pasul cu cererea, Amazon și-a dublat rețeaua logistică și a adăugat sute de mii de angajați.

Când cererea a început să scadă, odată ce clienții s-au întors la cumpărături în magazine, Amazon a inițiat o revizuire amplă de reducere a costurilor pentru a reduce din nou la unitățile care nu erau profitabile. În primăvara și vara, compania a făcut reduceri specifice pentru a reduce costurile, închizând magazine fizice și unități de afaceri precum Amazon Care. Ulterior, Amazon a anunțat o înghețare a angajărilor la nivel de companie înainte de a decide să elibereze angajații.

Multe companii tehnologice și-au tăiat locurile de muncă pe măsură ce economia se acru. Disponibilizările a peste 18.000 de angajați de la Amazon ar reprezenta cel mai mare număr de persoane lăsate să plece de o companie de tehnologie în ultimele câteva luni, conform numărărilor publicate pe Layoffs.fyi, un site web care urmărește evenimentele pe măsură ce apar în rapoartele media și comunicatele companiei. .

Tendința a afectat companii precum Amazon și altele care au recunoscut că au crescut prea repede în multe cazuri. Meta Platforms Inc., părintele Facebook, a declarat că va reduce peste 11.000 de lucrători, sau 13% din personalul său. Miercuri, Salesforce Inc. a spus că concediază 10% din forța de muncă. Co-șeful executiv Marc Benioff a spus că furnizorul de software pentru afaceri a angajat prea mulți oameni, deoarece veniturile au crescut mai devreme în pandemie. „Îmi asum responsabilitatea pentru asta”, a spus el.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Amenzi și 200 de ore de muncă neremunerată pentru arderea vegetației uscate

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Protecția Mediului, nouă indivizi au fost amendati recent pentru incendierea vegetației uscate în intervalul 11 aprilie 2024 – 17 aprilie 2024, conform comunicatului emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). „Astfel, în urma măsurilor de profilaxie s-a constatat o descreștere a

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu obiecte din metale prețioase

Sub coordonarea procurorilor PCCOCS, ofițerii Serviciului Vamal au efectuat patru percheziții în cadrul unei investigații penale privind contrabanda cu obiecte din metale prețioase, evaluată la suma de 1.584.290 de lei. Potrivit Serviciului Vamal, la această etapă cu statul de bănuit în dosar este un cetățean moldovean care a fost depistat la vama Leușeni, cu obiecte

METEO: Prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii

Meteorologii anunță pentru vineri, 19 aprilie, o vreme predominant noroasă, fără precipitații semnificative. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) indică un vânt care va sufla din Nord-Vest, de la slab la moderat, cu posibile intensificări izolate. Vremea va fi influențată de o zonă cu presiune atmosferică normală, iar noaptea se pot aștepta ploi slabe izolate. Temperaturile

SA „Floarea Soarelui” a onorat toate obligațiile către agricultori

Societatea pe acțiuni „Floarea Soarelui” a confirmat că și-a achitat toate datoriile către agricultori conform contractelor încheiate. Anunțul a fost făcut astăzi la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), unde a avut loc a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea-soarelui, prin intermediul unei videoconferințe. Pe ordinea de zi s-au

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share