Amazon disponibilizează peste 18000 lucrători iT

Concedierile de la Amazon vor afecta peste 18.000 de angajați, cel mai mare număr de reduceri dezvăluit în ultimul an la o companie importantă de tehnologie, pe măsură ce industria se retrage pe fondul incertitudinii economice.
Share

Concedierile de la Amazon vor afecta peste 18.000 de angajați, cel mai mare număr de reduceri dezvăluit în ultimul an la o companie importantă de tehnologie, pe măsură ce industria se retrage pe fondul incertitudinii economice.

Concedierile sunt concentrate în rândurile corporative ale companiei și reprezintă aproximativ 5% din acel element al forței de muncă și 1,2% din totalul său de 1,5 milioane de angajați din septembrie.

Compania cu sediul în Seattle a declarat în noiembrie că începe concedierile, reducerile fiind concentrate în afacerile sale cu dispozitive, recrutare și operațiuni de vânzare cu amănuntul. La acea vreme, The Wall Street Journal a raportat că reducerile ar avea un total de aproximativ 10.000 de persoane. Mii de aceste reduceri au început anul trecut.

Restul reducerilor vor aduce numărul total de disponibilizări la peste 18.000 și vor fi făcute în următoarele săptămâni.

Miercuri, după ce The Wall Street Journal a dat vestea despre mărimea disponibilizărilor Amazon, directorul executiv Andy Jassy a abordat reducerile într-o postare pe blog. „Amazon a suportat economii incerte și dificile în trecut și vom continua să facem acest lucru”, a spus domnul Jassy. El a adăugat că majoritatea reducerilor se referă la zonele de vânzare cu amănuntul și de recrutare ale Amazon. Postarea pe blog spunea că compania va alerta angajații afectați mai târziu în această lună.

Acțiunile Amazon au scăzut cu 1,1% în cursul tranzacționării de joi dimineață la 84,19 dolari. Stocul a scăzut cu 49% în ultimele 12 luni.

Amazon a fost unul dintre cei mai mari beneficiari ai pandemiei de Covid-19, deoarece clienții au apelat la cumpărături online. Pentru a ține pasul cu cererea, Amazon și-a dublat rețeaua logistică și a adăugat sute de mii de angajați.

Când cererea a început să scadă, odată ce clienții s-au întors la cumpărături în magazine, Amazon a inițiat o revizuire amplă de reducere a costurilor pentru a reduce din nou la unitățile care nu erau profitabile. În primăvara și vara, compania a făcut reduceri specifice pentru a reduce costurile, închizând magazine fizice și unități de afaceri precum Amazon Care. Ulterior, Amazon a anunțat o înghețare a angajărilor la nivel de companie înainte de a decide să elibereze angajații.

Multe companii tehnologice și-au tăiat locurile de muncă pe măsură ce economia se acru. Disponibilizările a peste 18.000 de angajați de la Amazon ar reprezenta cel mai mare număr de persoane lăsate să plece de o companie de tehnologie în ultimele câteva luni, conform numărărilor publicate pe Layoffs.fyi, un site web care urmărește evenimentele pe măsură ce apar în rapoartele media și comunicatele companiei. .

Tendința a afectat companii precum Amazon și altele care au recunoscut că au crescut prea repede în multe cazuri. Meta Platforms Inc., părintele Facebook, a declarat că va reduce peste 11.000 de lucrători, sau 13% din personalul său. Miercuri, Salesforce Inc. a spus că concediază 10% din forța de muncă. Co-șeful executiv Marc Benioff a spus că furnizorul de software pentru afaceri a angajat prea mulți oameni, deoarece veniturile au crescut mai devreme în pandemie. „Îmi asum responsabilitatea pentru asta”, a spus el.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share