Scandal la Campionatul Mondial de fotbal, gazdele vor să interzică berea pe stadioane

Scandal la Campionatul Mondial de fotbal, cu doar câteva zile înainte de startul competiției. Gazdele din Qatar fac presiuni asupra FIFA ca să interzică berea pe stadioane
Share

Gazdele din Qatar fac presiune asupra FIFA, cu doar câteva zile înainte de startul CM de fotbal, ca să interzică berea pe cele opt stadioane unde vor avea loc meciurile turneului final, susține The Guardian.

Vânzarea de alcool este supusă unui control strict în Qatar, dar urmează să fie permisă în imediata apropiere a locurilor unde se desfășoară partidele și a zonelor pentru fani, precum și în hoteluri, scrie Hotnews.

Budweiser este unul dintre cei mai mari sponsori ai FIFA, dar sâmbătă i s-a transmis să își mute standurile la care își vând produsele pe stadioane în locații mai puțin vizibile.

The Times relatează că organizatorii din Qatar vor acum să meargă și mai departe și că discuțiile sunt în desfășurare între FIFA și Budweiser.

Vineri este așteptată o decizie, dar se crede că berea ar putea fi interzisă pe toate stadioanele.

Budweiser rămâne unul dintre partenerii cheie ai FIFA și, dacă i se refuză posibilitatea de a vinde bere sau de a avea vreo vizibilitate la meciurile de la Cupa Mondială, atunci forul de conducere al fotbalului ar încălca un contract de mai multe milioane de dolari.

FIFA și proprietarul Budweiser, AB InBev, au fost contactați pentru comentarii.

Ca răspuns la solicitarea de a-și muta punctele de vânzare, AB InBev a declarat pentru Sky News: „AB InBev a fost informată pe 12 noiembrie și lucrează cu FIFA pentru a muta punctele de vânzare în locații conform instrucțiunilor. Lucrăm cu FIFA pentru a oferi fanilor cea mai bună experiență posibilă. Obiectivul nostru este să oferim cea mai bună experiență posibilă pentru consumatori în noile condiții.”

Bere pentru fani, doar într-un singur parc – 11.60 de lire sterline pentru o bere de 500 ml
Dacă interzicerea berii va continua, singurul loc în care suporterii vor putea bea alcool va fi într-un parc pentru fani special organizat, unde Budweiser a dezvăluit deja că o băutură de 500 ml va costa 11,60 lire sterline, precizează The Guardian.

Câteva baruri de hotel vor percepe între 12 și 15 lire pentru o bere sau un pahar de vin.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share