Natalia Gavrilița a participat la Gala Sportului 2022

Share

Cei mai buni sportivi din țara noastră și antrenorii acestora au fost premiați de către prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, la Gala Sportului 2022. În acest an, au fost obținute 433 de medalii la o serie de competiții olimpice și neolimpice, la diverse categorii de vârstă, ceea ce este un rezultat record pentru Republica Moldova. De asemenea, pentru prima dată în istoria țării, două persoane s-au clasat pe primul loc în ratingul mondial: Anastasia Nichita, la lupte feminine, și Serghei Tarnovschi, la Caiac-Canoe.

Șefa Executivului a menționat că 2022 a fost anul reușitelor pentru sportul din Republica Moldova, iar printre sportivii premiați se numără mulți tineri ambițioși, care sunt la început de carieră. De asemenea, prim-ministra a apreciat rezultatele obținute de 15 sportive și sportivi paralimpici, accentuând că statul este obligat să asigure tuturor cetățenilor posibilitatea să participe plenar la viața sportivă și să demonstreze că niciun obstacol nu rămâne nedepășit, dacă există voință și perseverență.

Cei pe care îi premiem, astăzi, sunt nu doar performeri, ci și repere pentru generația lor, adevărați promotori ai stilului de viață sănătos și activ. Sunteți viitorul sportului din Republica Moldova și întreaga societate se uită la voi cu admirație, optimism și speranță. În același timp, aș dori să menționez și rolul extrem de important al antrenorilor. Mă bazez pe dumneavoastră să pregătiți noi și noi generații de sportivi care să ne facă mândri atunci când imnul nostru național răsună pe arenele de sport de pe întreg mapamondul”, a spus Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului s-a referit și la condițiile dificile în care se pregătesc sportivii din Republica Moldova. Cu toate acestea, în anul 2023, vor fi dublate bursele pentru sportivii de performanță, răsplătind mai substanțial realizările campionilor. Totodată, în câteva zile, vor începe evenimentele sportive la Arena Națională – un edificiu care poate găzdui federațiile de sport. „Discutăm și despre realizarea unor alte proiecte mari de infrastructură sportivă și, în pofida constrângerilor financiare, vom continua să investim în sport”, a subliniat prim-ministra.

În cadrul evenimentului „Gala Sportului 2022”, 66 de sportivi, 2 antrenori, trei echipe, trei federații și trei jurnaliști sportivi au fost nominalizați în 11 categorii, printre care „Cei mai buni tineri sportivi ai anului 2022”, „Revelația anului 2022”, „Sportivii paralimpici 2022”.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share