Karim Benzema, marele câștigător al Balonului de Aur 2022!

Karim Benzema, marele câștigător al Balonului de Aur 2022
Share

Premiul primit azi de Benzema reprezintă încununarea unei cariere de excepție. Născut la Lyon în urmă cu 34 de ani, Benzema a făcut parte dintr-o generație plină de talente a Franței, care a cucerit aurul european la nivel U17. Samir Nasri sau Hatem Ben Arfa au fost printre colegii lui Benzema la vremea respectivă. Actualul star al Realului nu a fost considerat cel mai bun din acea echipă, dar prin perseverență, sacrificiu, muncă și, mai ales, constanță a reușit să devină o legendă a fotbalului.
După ce s-a remarcat la Lyon, atacantul a ajuns la Real Madrid în 2009, în schimbul a 35 de milioane de €, ceea ce s-a dovedit una dintre cele mai bune achiziții făcute de gruparea madrilenă în toată istoria. În cei 13 ani petrecuți până acum pe Bernabeu, Benzema a marcat 328 de goluri și a cucerit nenumărate trofee, printre care și 5 Ligi ale Campionilor. Francezul este al doilea marcator din istoria Realului, după Cristiano Ronaldo, în umbră căruia a stat mulți ani pe Bernabeu.

Karim Benzema este primul francez care câștigă Balonul de Aur după o pauză de 24 de ani. Zidane a cucerut primul și singurul trofeu de acest gen din cariera sa în 1998, an în care a dus-o pe Juventus până în finala Champions League și a devenit campion mondial cu Franța (a marcat inclusiv două goluri în finala cu Brazilia, scor 3-0).
Raymond Kopa (1958), Michel Platini (1983, 1984 și 1985) și Jean Pierre Papin (1991) sunt ceilalți jucători din Hexagon care au câștigat prestigiosul trofeu de-a lungul timpului. Franța a egalat la numărul de trofee Argentina, Olanda, Portugalia și Germania, fiecare cu câte 7.
Franța a devenit astfel doar a 3-a națiune care dă 5 câștigători diferiți ai Balonului de Aur, după Germania și Italia. Franz Beckenbauer (1972 și 1976), Karl-Heinz Rummenigge (1980 și 1981), Gerd Muller (1970), Lothar Matthaus (1990) și Matthias Sammer (1996) au câștigat trofeul pentru nemți, iar Omar Sivori (1961), Gianni Rivera (1969), Paolo Rossi (1982), Roberto Baggio (1993) și Fabio Cannavaro (2006) au fost italieni desemnați cei mai buni jucători din lume.
Karim Benzema este al 8-lea jucător al lui Real Madrid care câștigă Balonul de Aur, după Alfredo di Stefano, Raymond Kopa, Luis Figo, Ronaldo Nazario, Fabio Cannavaro, Cristiano Ronaldo și Luka Modric. Campioana Europei s-a distanțat din acest punct de vedere de celelalte forțe de pe continent. Barcelona, AC Milan și Juventus au dat câte 6 câștigători al Balonului de Aur, iar pe locul 3 este Manchester United, care a dat 4 câștigători. Ca număr de trofee conduce Barcelona (13 – 7 luate de Messi), urmată de Real Madrid (12), iar Milan și Juventus au câte 8.
UPDATE | Manchester City a fost desemnat cel mai bun club al sezonului 2021-2022. Echipa de pe Etihad a câștigat al 4-lea titlu în Premier League în ultimii 5 ani. Liverpool a fost pe locul doi în acest top, iar podiumul a fost completat de Real Madrid. Ierarhia este oarecum surprinzătoare, în condițiile în care gruparea de pe Bernabeu a avut un sezon aproape perfect, câștigând La Liga și Champions League. Liverpool a jucat 3 finale, câștigând Cupa Angliei și Cupa Ligii, dar pierzând în ultimul act din Champions League. Echipa lui Klopp a fost mult timp în luptă pentru o cvadruplă istorică, terminând pe locul doi în campionat.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Vasile Tarlev Intră în cursa pentru Președinția Republicii Moldova

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale care vor avea loc în toamna acestui an. Aceasta vine în contextul solicitărilor și îndemnurilor din partea cetățenilor, care au determinat decizia sa de a se implica mai activ în viața politică și economică a țării. Tarlev, într-o declarație recentă, a

Micii producători vor putea beneficia de granturi de până la 500 de mii de lei

Guvernul a aprobat, astăzi, Programul de sprijin al micilor producători. Acesta prevede că micii producători – întreprinderi cu o cifră de afaceri anuală de până la 5 milioane de lei și cu până la 9 angajați – vor primi finanțare nerambursabilă de cel mult 70% din valoarea proiectului investițional, dar nu mai mult de 500

Șefa statului a discutat cu 28 de șefi de raioane despre referendumul de aderare la UE

Președinta Maia Sandu a avut o nouă rundă de consultări despre organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Șefa statului a discutat cu 28 de președinți și vicepreședinți de raioane și i-a chemat să susțină și să promoveze parcursul european al țării, subliniind că integrarea europeană va aduce beneficii tuturor comunităților, indiferent de

Apple pregătește lansarea primului său iPhone pliabil în 2026

Apple, gigantul tehnologic din Cupertino, California, intenționează să revoluționeze din nou piața smartphone-urilor prin lansarea unui iPhone pliabil în 2026, marcând astfel cea mai semnificativă schimbare de design pentru cel mai popular produs al său. Această mișcare este văzută ca o încercare de a imita succesul Samsung Electronics, care a deschis drumul în segmentul telefoanelor

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share