Trei permise de conducere falsificate, ridicate de la trei călători

Share

La trecerea frontierei moldo-române, angajații Poliției de Frontieră au depistat trei permise de conducere cu semne rezonabile de falsificare. Documentați sunt doi conaționali și un cetățean al Ucrainei.

Primii doi tineri – cetățeni moldoveni – au fost descoperiți în PTF Costești: unul dintre ei era pasager al unei curse ce se deplasa în Germania, iar altul pleca în Franța.

Ambii dețineau asupra lor permise de conducere care ar fi eliberate de autoritățile moldovenești.

În cadrul verificării amănunțite, cu tehnica specială, s-a constatat că actele sunt falsificate.

Din declarații s-a aflat că documentele au fost cumpărate: unul ar fi oferit 800 de euro pentru serviciile ilegale de perfectare, iar al doilea tânăr – 250 de euro.

Cercetările pe incidente sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord, documentele falsificate fiind transmise spre expertiză.

În PTF Giurgiulești-Galați, un permis de conducere contrafăcut a fost prezentat de către un șofer de camion.
Bărbatul de 42 de ani a fost legitimat ca cetățean al Ucrainei.

În timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere conține indici de falsificare.
Cu referire la cele depistate, străinul a comunicat că actul original i-a fost ridicat pentru nerespectarea regulilor de circulație rutieră, fapt ce l-a motivat să-și perfecteze altul, fiind ajutat de un intermediar.

Persoanei i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, ca urmare a consultării bazei de date a Ucrainei, prin care s-a confirmat dreptul de conducător auto al acestuia.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share