Trei permise de conducere falsificate, ridicate de la trei călători

Share

La trecerea frontierei moldo-române, angajații Poliției de Frontieră au depistat trei permise de conducere cu semne rezonabile de falsificare. Documentați sunt doi conaționali și un cetățean al Ucrainei.

Primii doi tineri – cetățeni moldoveni – au fost descoperiți în PTF Costești: unul dintre ei era pasager al unei curse ce se deplasa în Germania, iar altul pleca în Franța.

Ambii dețineau asupra lor permise de conducere care ar fi eliberate de autoritățile moldovenești.

În cadrul verificării amănunțite, cu tehnica specială, s-a constatat că actele sunt falsificate.

Din declarații s-a aflat că documentele au fost cumpărate: unul ar fi oferit 800 de euro pentru serviciile ilegale de perfectare, iar al doilea tânăr – 250 de euro.

Cercetările pe incidente sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord, documentele falsificate fiind transmise spre expertiză.

În PTF Giurgiulești-Galați, un permis de conducere contrafăcut a fost prezentat de către un șofer de camion.
Bărbatul de 42 de ani a fost legitimat ca cetățean al Ucrainei.

În timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere conține indici de falsificare.
Cu referire la cele depistate, străinul a comunicat că actul original i-a fost ridicat pentru nerespectarea regulilor de circulație rutieră, fapt ce l-a motivat să-și perfecteze altul, fiind ajutat de un intermediar.

Persoanei i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, ca urmare a consultării bazei de date a Ucrainei, prin care s-a confirmat dreptul de conducător auto al acestuia.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share