SUA, UE, Ucraina și Republica Moldova se reunesc astăzi la Galați

Share

Înalți reprezentanți ai Statelor Unite ale Americii, ai Uniunii Europene, Republicii Moldova, României și Ucrainei, se vor reuni astăzi, la Galați, pentru a discuta despre rutele alternative pentru transportul cerealelor din Ucraina, potrivit Ambasadei SUA la București, transmite Agerpres. Anterior, secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban, a declarat pentru Radio Moldova, că la întrevedere se va discuta și despre ajutorul pe care l-ar putea primi fermierii moldoveni.

„Vineri va fi o vizită a oficialilor în partea română, la Galați, ca să examineze posibilitățile și a românilor pe acest segment, unde va fi și domnul ministru, participant nemijlocit. La nivel de discuții, negocieri, din partea Republicii Moldova, eu vă asigur de această dată domnul ministrul va fi de partea producătorului autohton ca noi să avem ce face cu cerealele noastre”, a declarat Vasile Șarban.

Potrivit ambasadei SUA la București, subiectul discuțiilor va fi asigurarea continuității neîntrerupte a exporturilor de cereale ucrainene, pentru a satisface cererea globală.

“În ciuda distrugerii nemiloase de către Rusia a infrastructurii portuare ucrainene și a depozitelor de cereale, rămânem angajați în asigurarea continuității neîntrerupte a exporturilor de cereale ucrainene, pentru a satisface cererea globală”

Totodată, instituția a denunțat Kremlinul pentru că “a transformat hrana în armă și a pus în pericol securitatea alimentară globală”.

Amintim că, după suspendarea de către Rusia a acordului privind tranzitul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, mai multe țări europene, inclusiv Republica Moldova, s-au oferit să identifice soluții pentru exportul acestor produse pe cale terestră.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share