Șefa statului a vizitat orașul Edineț, cu prilejul hramului localității

Share

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers sâmbătă seara, la invitația primarului, la Edineț, unde localnicii sărbătoresc hramul orașului.

Șefa statului a felicitat edinețenii cu ocazia sărbătorii orașului: „Mă bucur să văd acest oraș dinamic, curat și în plină dezvoltare, care știe să atragă investiții, să susțină afacerile locale, să atragă fonduri europene și să construiască parteneriate în folosul comunității”, a menționat președinta Maia Sandu în mesajul său.

Președinta a apreciat faptul că Edineț este o localitate în care au trăit și trăiesc în pace și înțelegere, moldoveni și ucraineni, ruși, evrei, romi. Această regiune a dat țării mari personalități ca Ion Buzdugan, membru al Sfatului Țării, minunatul poet Vasile Romanciuc, diplomatul Valeriu Turea. Ea a mai spus că la Edineț sunt cele mai frumoase covoare, pe care vin să le admire oamenii din toată țara, și cea mai bună și adevărată babă neagră.

Șefa statului i-a îndemnat pe locuitorii orașului Edineț să păstreze ceea ce au bun și să-și valorifice potențialul de dezvoltare, în beneficiul comunității și regiunii. Toți cetățenii Republicii Moldova merită să trăiască mai bine, aici, acasă!

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share