Rizea, condamnat penal în România, nu va primi azil politic în Moldova

Share

Fostul deputat român, Cristian Rizea, condamnat penal în România pentru corupție, nu va putea primi azil politic din Republica Moldova. Curtea Supremă de Justiție a respins cererea acestuia de chemare în judecată a fostului președinte Igor Dodon, prin care solicita anularea unui decret privind dezaprobarea cererii de acordare a azilului politic.

„Recursul depus de Mihai (Rizea) Cristian, reprezentat de avocatul Sergiu Barbăneagră, se declară inadmisibil. Încheierea este irevocabilă”, se arată în decizia CSJ.

La 4 mai 2022, Rizea a depus cerere de chemare în judecată împotriva ex-președintelui Republicii Moldova cu privire la anularea actului administrativ cu caracter normativ. În motivarea acțiunii, reclamantul a indicat că, la 4 noiembrie 2020, s-a adresat fostului șef de stat, Igor Dodon, cu o cerere de acordare a azilului politic.

Iar prin răspunsul semnat de către Nicolae Posturusu, fostul secretar general al lui Dodon, i s-a comunicat că „cererea domnului Cristian Mihai, adresată şefului statului, privind solicitarea azilului politic a fost examinată în modul prevăzut de legislaţia în vigoare şi a fost respinsă”.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share