Peste un milion de lei pentru condiții de studii mai bune la facultatea Medicină Veterinară

Share

Studenții de la Facultatea Medicină Veterinară din cadrul Universității Tehnice a Moldovei vor beneficia de condiții de studii mai bune. În acest scop a fost înființat un Centru Medical Veterinar Universitar, unde studenții își vor forma abilitățile practice și vor efectua cercetări științifice în cadrul proiectelor.

Centrul este modernizat și dotat cu echipamente și utilaje pentru diagnosticul și tratamentul diverselor afecțiuni ale animalelor de companie. Investiția de peste 1 milion de Lei a fost realizată cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și din fondurile proprii ale Universității Tehnice a Moldovei.

Vineri, 10 februarie curent, a avut loc evenimentul de inaugurare, la care a participat și Secretarul de Stat Iurie SCRIPNIC. Oficialul a vorbit despre importanța medicilor veterinari și despre investițiile ce urmează să fie făcute pentru revitalizarea sectorului zootehnic.

„În contextul internațional actual, competitivitatea devine tot mai acerbă. Din acest motiv, investițiile în educație sunt esențiale, mai ales pentru a motiva tinerii să-și facă studiile acasă. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare acordă atenție prioritară revitalizării sectorului zootehnic.

În acest sens, punem accent și pe dezvoltarea cunoștințelor și experiențelor tinerilor specialiști. În acest an, țara noastră va beneficia în continuare de susținere din partea Băncii Mondiale. Astfel, va fi implementat Proiectului AGGRI, cu un buget total de 55 milioane USD.

Aproximativ 25 milioane vor fi investiți în sectorul zootehnic. Ne propunem să sporim eficiența și competitivitatea fermelor, prin dotarea exploatațiilor cu echipament şi utilaj modern, prin implementarea tehnologiilor performante și îmbunătățirea cadrului normativ”, a menționat Iurie SCRIPNIC.

Reprezentanții facultății au precizat că în cadrul Centrului vor fi prestate servicii de medicină veterinară pentru persoanele care întrețin animale de companie și studenții vor avea posibilitate să participe la în cadrul intervențiilor.

O consultație va costa circa 150 lei. Resursele financiare obținute vor fi utilizate la completarea cu echipamente și utilaje necesare clinicii.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share