Peste 350.000 de locuitori din stânga Nistrului dețin cetățenia Republicii Moldova

Share

Potrivit Agenției Servicii Publice, 360.938 de locuitori cu domiciliul în stânga Nistrului și municipiul Bender erau luați la evidență în Registrul de stat al populației, la data de 31 decembrie 2022.

Dintre aceștia, 351.892 posedau cetățenia Republicii Moldova, 328.625 aveau pașapoarte ale cetățeanului Republicii Moldova și 293.305 aveau buletine de identitate.

Astfel, la eliberarea buletinului de identitate, în perioada august 2021 – decembrie 2022, de înlesniri au beneficiat 6.395 de locuitori din regiunea transnistreană, iar 501 – la eliberarea buletinului de identitate provizoriu.

“Este de remarcat că în condițiile procedurii simplificate de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova (în baza consimțământului în scris și în temeiul documentelor de stare civilă ce atestă nașterea pe teritoriul țării), în perioada 19.04.2018 – 31.12.2022, au fost recunoscuți cetățeni ai Republicii Moldova 32.349 de persoane, dintre care 22.291 (circa 69%) sunt locuitori din stânga Nistrului și municipiul Bender ce au obținut anterior acte de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova.

Pe parcursul anului 2022, 10.711 persoane din regiune au solicitat certificarea faptelor de stare civilă, fiind certificate pentru acestea 11.653 de documente de stare civilă și 6.625 de duplicate eliberate urmare a adresărilor repetate”, comunică Biroul politici de reintegrare.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share