Peste 350.000 de locuitori din stânga Nistrului dețin cetățenia Republicii Moldova

Share

Potrivit Agenției Servicii Publice, 360.938 de locuitori cu domiciliul în stânga Nistrului și municipiul Bender erau luați la evidență în Registrul de stat al populației, la data de 31 decembrie 2022.

Dintre aceștia, 351.892 posedau cetățenia Republicii Moldova, 328.625 aveau pașapoarte ale cetățeanului Republicii Moldova și 293.305 aveau buletine de identitate.

Astfel, la eliberarea buletinului de identitate, în perioada august 2021 – decembrie 2022, de înlesniri au beneficiat 6.395 de locuitori din regiunea transnistreană, iar 501 – la eliberarea buletinului de identitate provizoriu.

“Este de remarcat că în condițiile procedurii simplificate de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova (în baza consimțământului în scris și în temeiul documentelor de stare civilă ce atestă nașterea pe teritoriul țării), în perioada 19.04.2018 – 31.12.2022, au fost recunoscuți cetățeni ai Republicii Moldova 32.349 de persoane, dintre care 22.291 (circa 69%) sunt locuitori din stânga Nistrului și municipiul Bender ce au obținut anterior acte de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova.

Pe parcursul anului 2022, 10.711 persoane din regiune au solicitat certificarea faptelor de stare civilă, fiind certificate pentru acestea 11.653 de documente de stare civilă și 6.625 de duplicate eliberate urmare a adresărilor repetate”, comunică Biroul politici de reintegrare.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share