Perfectarea permisului la Cahul s-a scumpit la 1300 euro

Orice cahulean știe că fără mită nu obține permisul de conducere. Sunt cazuri când una și aceiași persoană încearcă de ZECI de ori să dea examenul. Până când nu scoate valută din buzunar.
Share

Orice cahulean știe că fără mită nu obține permisul de conducere. Sunt cazuri când una și aceiași persoană încearcă de ZECI de ori să dea examenul. Până când nu scoate valută din buzunar.

Un bărbat din Cahul a fost reținut de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Bănuitul ar fi pretins și primit 950 de euro și 6 800 de lei (în jur de 360 de euro) de la un alt localnic, pentru a ajuta fiul acestuia să promoveze examenele pentru obținerea permisului de conducere, dar și pentru a-i perfecta certificatul de absolvire a școlii auto.

Bănuitul, care nu este la prima abatere, ar fi susținut că ar avea influență asupra funcționarilor din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Cahul și asupra responsabililor de la Școala auto din localitate și că îi poate determina să favorizeze candidatul să susțină probele teoretice și practice.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și a fost plasat în Izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de poliție Cahul. De menționat că acesta are statut de învinuit într-un alt dosar de trafic de influență, remis în instanța de judecată în anul 2022 și care, în prezent, este pe rolul instanței.

Persoana reținută riscă până la 7 ani de închisoare.

În general, orice cahulean știe că fără mită nu obține permisul. Sunt cazuri când una și aceiași persoană încearcă de ZECI de ori să dea examenul.

Fiecare 2-3 luni este prins cineva cu mită, însă niciodată colaboratorii ASP. Nu avem dreptul să divulgăm nume până nu este dovedită vina, prezumția nevinovăției, însă orice locuitor al orașului îi cunoaște.

Mai mult decât atât, ASP Cahul este faimoasă pentru cozi la nesfârșit, mită pentru examene, atitudine a examenatorilor de toată rușinea.

Cu toate că cam un an în urmă a fost schimbată conducerea ASP Cahul – schimbări spre bine pur și simplu nu sunt. Halal.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share