Perfectarea permisului la Cahul s-a scumpit la 1300 euro

Orice cahulean știe că fără mită nu obține permisul de conducere. Sunt cazuri când una și aceiași persoană încearcă de ZECI de ori să dea examenul. Până când nu scoate valută din buzunar.
Share

Orice cahulean știe că fără mită nu obține permisul de conducere. Sunt cazuri când una și aceiași persoană încearcă de ZECI de ori să dea examenul. Până când nu scoate valută din buzunar.

Un bărbat din Cahul a fost reținut de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Bănuitul ar fi pretins și primit 950 de euro și 6 800 de lei (în jur de 360 de euro) de la un alt localnic, pentru a ajuta fiul acestuia să promoveze examenele pentru obținerea permisului de conducere, dar și pentru a-i perfecta certificatul de absolvire a școlii auto.

Bănuitul, care nu este la prima abatere, ar fi susținut că ar avea influență asupra funcționarilor din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Cahul și asupra responsabililor de la Școala auto din localitate și că îi poate determina să favorizeze candidatul să susțină probele teoretice și practice.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și a fost plasat în Izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de poliție Cahul. De menționat că acesta are statut de învinuit într-un alt dosar de trafic de influență, remis în instanța de judecată în anul 2022 și care, în prezent, este pe rolul instanței.

Persoana reținută riscă până la 7 ani de închisoare.

În general, orice cahulean știe că fără mită nu obține permisul. Sunt cazuri când una și aceiași persoană încearcă de ZECI de ori să dea examenul.

Fiecare 2-3 luni este prins cineva cu mită, însă niciodată colaboratorii ASP. Nu avem dreptul să divulgăm nume până nu este dovedită vina, prezumția nevinovăției, însă orice locuitor al orașului îi cunoaște.

Mai mult decât atât, ASP Cahul este faimoasă pentru cozi la nesfârșit, mită pentru examene, atitudine a examenatorilor de toată rușinea.

Cu toate că cam un an în urmă a fost schimbată conducerea ASP Cahul – schimbări spre bine pur și simplu nu sunt. Halal.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share