Natalia Gavrilița a inaugurat o nouă Unitate de Salvatori și Pompieri la Ștefan Vodă

Share

În sudul țării a fost deschisă o nouă Unitate de salvatori și pompieri a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. La evenimentul de inaugurare a sediului au participat prim-ministra Natalia Gavrilița, ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, șefa-adjunctă a Misiunii diplomatice a SUA la Chișinău, Laura Hruby.

Unitatea, a cărei construcție a durat un an și jumătate, se întinde pe o suprafață de peste 0,4 ha și cuprinde birouri administrative, 3 boxe spațioase pentru amplasarea tehnicii de intervenție, un teren de mini-fotbal și o pistă pentru aterizarea elicopterelor SMURD.

Sper că această clădire va fi nu doar un punct de pornire a autospecialelor la chemări, dar și un punct de atracție pentru cetățenii de toate vârstele, care vor fi implicați în măsuri de educare și antrenament pentru a ridica nivelul de protecție civilă a cetățenilor.

Pentru că ne confruntăm deseori cu tot felul de cataclisme naturale în această regiune, este extrem de important ca oamenii să știe cum să acționeze în caz de criză. La fel cum este important să avem voluntari bine instruiți care, la necesitate, să poată susține salvatorii și pompierii”, a declarat Natalia Gavrilița.

Unitatea a fost construită cu sprijinul Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii, dar și cu o contribuție consistentă a Guvernului Republicii Moldova și a Consiliului raional Ștefan Vodă.

Aici vor activa 23 de salvatori și pompieri, care vor asigura securitatea a circa 65 de mii de locuitori din 26 de localități ale raionului Ștefan Vodă.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share