În Chișinău a scăzut incidența cazurilor de infecții respiratorii

Share

Mai puține cazuri de infecții respiratorii au fost înregistrat în capitală, săptămâna trecută. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Astfel, s-a atestat o descreștere a internărilor în spitalele pentru copii. „Săptămâna trecută s-au înregistrat 5 200 de cazuri de infecții respiratorii acute, 44% fiind la copii. Pentru această săptămână prognozăm o creștere a infecțiilor respiratorii, întrucât copiii au revenit în colectivități”, a spus Boris Gîlca.

Totodată, șeful Direcției generale asistență medicală și socială a menționat că situația rămâne îngrijorătoare privind numărul infectărilor cu virusul gripal. „Spitalele sunt suprasolicitate, însă presiunea este mai mică comparativ cu ultimele trei săptămâni. Săptămâna trecută s-au înregistrat 162 de cazuri de gripă, 99 dintre care la minori.

Din numărul total de persoane, 128 au fost spitalizate. Prognozăm că numărul cazurilor de gripă va crește până la finele acestei luni. La fel, vreau să anunț că lotul de vaccin antigripal a fost deja epuizat”, a afirmat Boris Gîlca.

De asemenea, săptămâna trecută, în capitală s-au înregistrat 67 de cazuri COVID-19, cu 14 mai mult decât în săptămâna anterioară. În aceeași perioadă, s-a înregistrat și un deces. Conform autorităților, tulpina dominantă a virusului este Omicron.

Specialiștii din sănătate recomandă ca la apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, persoanele să se adreseze la medicul de familie.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share