Igor Grosu: Tot mai mulți tineri părăsesc regiunea transnistreană și vin în partea dreaptă a Nistrului

Share

Tot mai mulți tineri părăsesc regiunea transnistreană și vin în regiunea din dreapta Nistrului a Republicii Moldova, afirmă președintele Parlamentului, Igor Grosu. În cadrul unei  emisiuni radio, șeful legislativului a declarat că tinerii aleg să se stabilească pe malul drept al Nistrului, inclusiv din motive de siguranță.

„Cetățenii sunt îngrijorați și nu-și doresc nicidecum să fie înrolați în această tragedie. Tinerii părăsesc teritoriul pentru că nu doresc să fie înrolați, probabil este și decizia părinților să-i trimită pe malul drept ca să fie în siguranță. Drept dovadă este că ei nu pot înrola nicidecum așa-numita misiune pacificatoare în anumitele forțe militare de curs. Așa-numitele autorități, la fel, au un comportament, foarte cuminte. Nu îi vedem cu declarații belicoase așa cum și-ar dori cei de la Kremlin”, a declarat Igor Grosu.

De asemenea, Igor Grosu a mai spus că în prezent atât cetățenii din regiunea transnistreană, cât și așa-numitele autorități de la Tiraspol nu-și doresc implicarea în război. Potrivit oficialului, autoritățile de la Kremlin promovează actualmente o campanie masivă de dezinformare și mizează pe destabilizarea situației din Republica Moldova.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share