Ex-președintele R.Moldova Igor Dodon a acționat în judecată ANI

Share

Ex-președintele Igor Dodon a contestat la Curtea de Apel Chișinău actul Autorității Naționale de Integritate (ANI) din decembrie 2022, prin care este acuzat de faptul că ar deține o avere nejustificată în sumă de peste un milion de lei.

Astfel, la începutul lunii trecute, ANI a anunțat că inspectorii de integritate au constatat existența unei diferențe substanțiale și deținerea averii nejustificate, în sumă de peste 1 milion de lei, pentru anii fiscali 2017, 2018, 2019 între averea dobândită și veniturile obținute în perioada 2016 –2020 de către Igor Dodon și familia sa.

Atunci, fostul șef de stat a declarat că familia sa nu are ce să ascundă și că este deschisă să pună la dispoziția organelor orice informație.

„ANI a confirmat, prin declarația lor, că eu și familia mea nu deținem alte active decât cele declarate oficial. Am prezentat dovezi privind suma de peste un milion de lei, care au fost numite „nejustificate”, dar ANI-ul nu le-a luat în calcul, dar în judecată lucrul acesta îl vom demonstra”, a spus Dodon.

Totodată, Igor Dodon mai este acuzat de corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale. Un alt dosar pe numele său se referă la faptul că ar fi prejudiciat statul cu peste 120 milioane de lei, în perioada când era ministru al Economiei. În toate cazurile fostul președinte se declară nevinovat.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share