Delegație a Uniunii Europene, la Ministerul Apărării

Share

O echipă de experți din cadrul Uniunii Europene (EPF — Facilitatea Europeană pentru Pace) a efectuat, astăzi, o vizită de lucru la Ministerul Apărării.

Membrii delegației UE, care au fost însoțiți de E.S. Janis Mazeiks, Ambasador UE la Chișinău, au avut o întrevedere oficială cu ministrul Apărării Anatolie Nosatîi. Agenda discuțiilor a cuprins subiecte cu privire la cooperarea dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană pe segment militar, modernizarea Armatei Naționale, precum și perspectivele intensificării parteneriatului bilateral.

În acest context, ministrul Nosatîi a mulțumit reprezentanților europeni pentru asistența oferită, de-a lungul anilor, la transformarea instituției de apărare.

Ministrul Nosatîi a declarat că dorește gestionarea în mod transparent a proiectelor direcționate spre dotarea Armatei Naționale cu tehnică și echipamente moderne, în conformitate cu standardele occidentale, precum și reconversia celei vechi și uzate. Oficialul a specificat că aceste acțiuni de modernizare vor contribui la creșterea interoperabilității militarilor moldoveni cu colegii lor din alte state, în cadrul misiunilor internaționale de menținere a păcii la care participă.

Totodată, delegația UE a avut ședințe de lucru cu șefi ai subdiviziunilor structurale din cadrul Ministerului Apărării și Marelui Stat Major al Armatei Naționale pentru detalierea priorităților de asistență externă oferită în anul 2023 de Uniunea Europeană în contextul dezvoltării capacităților Armatei Naționale.

Ulterior, experții au efectuat o vizită de familiarizare în unitatea militară dislocată la Băcioi.

De menționat că delegația UE se află în Republica Moldova în perioada 16-19 ianuarie, curent. Agenda vizitei cuprinde întrevederi oficiale cu reprezentanții instituțiilor de stat și a ambasadelor statelor UE/NATO la Chișinău.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Exportul de fructe moldovenești pe piața UE, în plină ascensiune

Căutate pentru calitate și gust deosebit, fructele moldovenești sunt din ce în ce mai solicitate pe piața UE. Acest lucru este reflectat în cifrele de export pentru primele 10 luni ale anului. Dacă în anul 2021 au fost exportate circa 75 tone de cireșe, în 2023 cifra ajunge la 2600 de tone. Referitor la mere,

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share