Comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice este interzisă

Share

Comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice în perioada stării de urgență este interzisă, cu anumite excepții. Cu precizări în acest sens vine Inspectoratul General al Poliției, care face trimitere la o dispoziție a Comisei pentru Situații Excepționale.

Astfel, în perioada stării de urgență se interzice comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice, articolelor pirotehnice de divertisment, articolelor pirotehnice de scenă, bateriilor de petarde, bateriilor de petarde luminoase, petardelor și petardelor luminoase.

Excepție de la această interdicție fac comercializarea și utilizarea articolelor diametrul cărora nu depășește 30 mm. Se permite utilizarea articolele pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut și un nivel de zgomot neglijabil și care sunt destinate utilizării în spatii restrânse, inclusiv articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul încăperilor de locuit sau în exterior, în spații restrânse.

Pe perioadă stării de urgență se interzice utilizarea salvelor de foc. Poliția recomandă și atenționează atât agenții economici specializați în comercializarea articolelor pirotehnice, cât și persoanele fizice că nerespectarea condițiilor stabilite prin dispozițiile CSE atrage după sine aplicare sancțiunilor prevăzute de lege.

Starea de urgență din Republica Moldova a fost prelungită cu încă 60 de zile, începând cu data de 6 decembrie.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share