Când va fi extrădat Ilan Șor

Share

Ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, a declarat că Cooperarea între instituțiile de drept din Israel și cele din Republica Moldova, în cazul extrădării fugarului Ilan Șor, este „excelentă”. Cel puțin asta a declarat ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, într-un interviu pentru Moldpres.

Cohen a mai menționat că, din considerente legale, nu poate oferi detalii cu privire la acest subiect. Cu toate acestea, el a asigurat că Israelul tratează astfel de chestiuni cu maximă seriozitate și respect.

„Există o cooperare excelentă între autoritățile noastre juridice. Această chestiune este de natură juridică, așa că, firește, nu pot oferi detalii la acest subiect, dar vă asigur că luăm astfel de chestiuni, precum relațiile noastre bilaterale în general, cu maximă seriozitate și respect”, a spus șeful diplomației de la Tel Aviv.

La mijlocul lunii iunie, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că autoritățile de la Chișinău vor cere repetat Israelului extrădarea deputatului fugar Ilan Șor. Aceasta a mai precizat că solicitarea de extrădare va fi reiterată după ce autoritățile din Israel vor primi decizia motivată de condamnare a lui Ilan Șor.

NOTĂ: Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare de tip închis în aprilie anul curent. Decizia Curții de Apel prevede și privarea acestuia de dreptul de a ocupa funcții în sistemul bancar pe un termen de 5 ani. Totodată, bunurile pe care a fost aplicat sechestru au fost confiscate în favoarea statului, mai exact, 5 miliarde și 291 de milioane de lei.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share