Beneficiile și provocările aderării Republicii Moldova la UE, discutate la Chișinău cu femeile ministre din UE

Share

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, a participat alături de Președintele Maia Sandu, și ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, la discuția publică cu genericul “Moldova’s EU accession: a conversation with EU’s women ministers”.

La întrevederea oficială, care s-a desfășurat la Chișinău, au fost prezente un grup de ministre pentru afaceri europene din Austria, Croația, Germania, Ungaria, Liechtenstein şi România.

Demnitarii au abordat în cadrul discuției beneficiile și provocările aderării Republicii Moldova la UE, dar și progresele pe care le-a făcut țara noastră în ultimul an, după ce a depus cererea de aderare și prioritățile pe termen scurt și mediu.

De asemenea, ministrele au remarcat rezultatele obținute de Republica Moldova în domeniul reprezentării politice a femeilor, dar și eforturile întreprinse de autoritățile noastre pentru promovarea egalității și combaterea violenței în bază de gen.

Pentru promovarea Republicii Moldova pe plan internațional ministrului Revenco i-a fost oferit ordinul ,,Meritul Diplomatic”.

Precizăm că vizita oficialilor europeni a fost prilejuită de Ziua Internațională a Femeii, pentru a susține parcursul european al Republicii Moldova și a accentua rolul și aportul femeilor în procesele de modernizare și integrare europeană.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share