Beneficiile și provocările aderării Republicii Moldova la UE, discutate la Chișinău cu femeile ministre din UE

Share

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, a participat alături de Președintele Maia Sandu, și ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, la discuția publică cu genericul “Moldova’s EU accession: a conversation with EU’s women ministers”.

La întrevederea oficială, care s-a desfășurat la Chișinău, au fost prezente un grup de ministre pentru afaceri europene din Austria, Croația, Germania, Ungaria, Liechtenstein şi România.

Demnitarii au abordat în cadrul discuției beneficiile și provocările aderării Republicii Moldova la UE, dar și progresele pe care le-a făcut țara noastră în ultimul an, după ce a depus cererea de aderare și prioritățile pe termen scurt și mediu.

De asemenea, ministrele au remarcat rezultatele obținute de Republica Moldova în domeniul reprezentării politice a femeilor, dar și eforturile întreprinse de autoritățile noastre pentru promovarea egalității și combaterea violenței în bază de gen.

Pentru promovarea Republicii Moldova pe plan internațional ministrului Revenco i-a fost oferit ordinul ,,Meritul Diplomatic”.

Precizăm că vizita oficialilor europeni a fost prilejuită de Ziua Internațională a Femeii, pentru a susține parcursul european al Republicii Moldova și a accentua rolul și aportul femeilor în procesele de modernizare și integrare europeană.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

România trimite rachete Patriot în Ucraina

România va furniza Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană Patriot, conform deciziei luate joi de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în cadrul unei ședințe. „Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei

Vânzările Dacia în Europa au scăzut cu 9% în mai

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în mai un declin de 9%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile s-a redus la 4%, de la la 4,6% în perioada similară din 2023, conform raportului publicat joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană,

Cod Galben de vânt puternic: Primăria recomandă prudență cetățenilor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi, 20 iunie, un Cod Galben de intensificări ale vântului. În acest context, Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii să fie prudenți pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale. “Pentru a preveni incidentele, cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasarea sau aflarea în apropierea arborilor bătrâni și să nu parcheze autoturismele

Un nou val de praf saharian ajunge deasupra Republicii Moldova

O masă de aer încărcată cu particule de praf saharian ajunge din nou, joi dimineață, pe teritoriul Republicii Moldova. Conform reprezentanților Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), norul va afecta în principal sudul țării. Depunerile de praf vor fi vizibile doar în zonele unde va ploua. Totuși, precipitații nu sunt prognozate în majoritatea regiunilor țării. „Acest

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share