Arme și cartușe deținute ilegal, depistate la Orhei / VIDEO

Share

Controlul și supravegherea privind circulația și deținerea armelor individuale din posesia persoanelor fizice și juridice, măsură de siguranță a polițiștilor din Orhei.

În urma informațiilor operative deținute de polițiști, de la începutul anului curent au fost efectuate o serie de percheziții la domiciliile unor locuitori din raion.

Prin urmare, în urma acțiunilor au fost ridicate 8 arme de foc deținute ilegal și 186 de cartușe.

Totodată, au fost inițiate 8 procese contravenționale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor pe fiecare caz în parte, administrarea probelor și atragrea la răspundere a persoanelor.

Important! Armele trebuie păstrare în safeu la domiciliu, iar în cazul deplasării peste hotarele ţării, se recomandă ca acestea să fie transmise pentru păstrare la Inspectoratul de poliţie din raza de domiciliu sau la magazinele specializate în comercializarea acestora, unde dispun de condiții pentru depozitare sau păstrare.

Menționăm că, pentru admiterea sau comiterea cu vinovăţie a unui incident, contravenție sau infracţiune cu arma, riscaţi o pedeapsă contravenţională sau penală, precum şi revocarea sau anularea permisului de armă, cu suspendarea dreptului de deținere a armelor pentru o perioadă de până la 5 ani.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share