ALARMANT: Se atestă o creștere a cazurilor de COVID-19

Share

În Republica Moldova au crescut cazurile de infecție cu COVID-19 în luna februarie.

Potrivit Ministerului Sănătății, numărul a crescut de la 382 cazuri în perioada 9 – 15 ianuarie, la 3.702 în săptămâna 20-26 februarie, transmite Știri.md.

De asemenea, în perioada 20-26 februarie, au fost raportate 93 de cazuri de gripă sezonieră, cu 18 mai multe în comparație cu săptămâna precedentă, 11.007 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS), mai puține cu 4,7% și 483 – infecții respiratorii acute severe (SARI).

În ceea ce privește spitalizările din cauza infecțiilor respiratorii virale acute numărul acestora s-a redus cu 16,5%. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost internate cu IARCS 273 de persoane, iar cu gripă – 56. Majoritatea internărilor sunt, în continuare, în rândul copiilor de până la 14 ani.

Totodată, informăm că nu au fost înregistrate decese provocate de gripă. În total, în acest sezon, au fost confirmate 1.707 cazuri de gripă, 215.095 – IARCS și 8.932 – SARI.

Vă îndemnăm să consultați medicul de familie la apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, etc.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share