270 de străini: Li s-a interzis să intre în Republica Moldova

Share

La ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 336 de evenimente cu documentarea a 350 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova.

Astfel, potrivit Poliției de Frontieră, printre cele mai dese încălcări se numără:

 • 50 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
 • 42 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
 • 240 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
 • nouă cazuri de trafic ilicit de bunuri.
  Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 61 de procese verbale și 263 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 892.850 lei și încasarea amenzilor de 307.450 lei.
  Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 278 de cetățeni străini, dar și 63 de mijloace de transport.
  Au fost declanșate 301 consemne, dintre care 20 de consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 281 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.
  În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 271.497 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 82.089 traversări.
  Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 53% din totalul de traversări, iar 29% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 18% din treceri ale frontierei aeriene.
  Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.
  Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 1.320 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.
Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share