Kievul cere lunar Uniunii Europene 250.000 de proiectile de artilerie

Share

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a scris o scrisoare în care face apel la UE să trimită Ucrainei 250.000 de proiectile de artilerie pe lună, a relatat sâmbătă Financial Times. În scrisoarea lui Reznikov, trimisă omologilor săi din cele 27 de state membre ale UE, se arată că Kievul caută un sfert de milion de obuze de artilerie pe lună pentru a atenua o lipsă care limitează progresul țării pe câmpul de luptă.

Mai mult, ministrul ucrainean al Apărării a declarat că forțele Kievului trag doar o cincime din proiectilele pe care le-ar putea avea din cauza lipsei de provizii.

„Artileria joacă un rol crucial în eliminarea puterii militare a inamicului”, a declarat Reznikov, explicând că Kievul trăgea aproximativ 110.000 de proiectile de artilerie de calibru 155 mm pe lună, adică doar un sfert din cantitatea folosită de Rusia.

„Dacă nu am fi fost limitați de numărul de proiectile de artilerie disponibile, am fi putut folosi întregul set de muniție, care este de 594.000 de proiectile pe lună”, a mai spus acesta.

Conform estimărilor Kievului, „pentru executarea cu succes a sarcinilor de pe câmpul de luptă, nevoia minimă este de cel puțin 60% din setul complet de muniție sau 356.400 de obuze pe lună”, a adăugat Reznikov.

Potrivit analiștilor din domeniul apărării, Kievul dispune de peste 300 de sisteme de artilerie, dintre care majoritatea au fost donate de aliați.

Scrisoarea a ajuns și pe biroul șefului politicii externe a UE, Josep Borrell, care avea în vedere un plan mai puțin costisitor, sugerând ca blocul să cheltuiască 1 miliard de euro (1,07 miliarde de dolari) în următoarele luni ca mijloc de rambursare a țărilor membre pentru costul muniției pe care au donat-o Kievului.

Strategia a fost criticată de diplomații UE, care au declarat că măsura nu este „suficient de ambițioasă”, menționând că „În fiecare zi, Rusia trage atâtea obuze câte poate face Europa într-o lună. Ucraina are nevoie de mai multă muniție”.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an

Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană. Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai

O nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC” vine din  SUA

Nouă speranță, pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat Nouă speranță pentru bolnavii de cancer de sânge tip „LLC”. SUA au aprobat medicamentul Jaypirca, dezvoltat de compania Eli Lilly. Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly,

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share