Prima vizită externă a premierului Dorin Recean va fi în România

Share

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, va merge săptămâna viitoare în România, într-o primă vizită oficială în afara țării de la învestirea în funcție.

Oficialul a declarat în cadrul unei ediții speciale la Moldova 1 că aspectele vizitei au fost deja discutate cu premierul român Nicolae Ciucă.

„La București voi merge în prima vizită. Cred că va avea loc săptămâna viitoare. Trebuie să pornim mecanismele de lucru aici, în Republica Moldova, și imediat după aceea voi merge la București.

(…) Suntem privilegiați, avem această relație bună cu România, care ne-a ajutat enorm de mult în depășirea crizei energetice, în parcursul nostru european.

A fost avocatul nostru în instituțiile europene, în așa fel încât să putem sa avansam în parcursul european”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share