Maia Sandu a fost la Soroca, unde niciun tren nu vine

Share

Președinta Maia Sandu a fost astăzi în raionul Soroca, unde s-a întâlnit cu locuitorii din comunele Rublenița și Dărcăuți. Șefa statului le-a comunicat oamenilor că prioritatea guvernării, în acest an, a fost menținerea păcii în țară și în societate, și pentru aceasta se va lucra și în continuare.

Am vorbit despre problemele comunităților, despre situația economică și socială din țară. Am menționat că dezvoltarea economică este calea spre bunăstare. În pofida tuturor crizelor, trebuie să continuăm să îmbunătățim mediul de afaceri și să susținem întreprinderile mici și mijlocii. Administrația publică locală trebuie să creeze condiții pentru deschiderea micilor întreprinderi în localități”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mai menționat că dezvoltarea afacerilor înseamnă mai multe locuri de muncă, venituri mai mari și mai multe resurse la bugetul țării, inclusiv pentru dezvoltarea comunităților. În acest sens, ambele localități beneficiază, anul acesta, de finanțare prin intermediul Programului Satul European – pentru iluminat stradal și pentru acces la apă de calitate.

La sfârșit de zi, președinta Maia Sandu a avut o discuție cu mai multe tinere și tineri de la Centrul de resurse pentru tineret „Dacia” din orașul Soroca. Au vorbit despre implicarea femeilor în politică, despre politica externă pe care șefa statului o promovează, despre educație, dar și despre problema violenței împotriva femeilor în țara noastră.

M-am convins, încă o dată, că tinerii noștri au un potențial foarte mare. I-am încurajat să fie perseverenți la școală și în comunitate, să contribuie la binele comun și să-și urmeze cu pasiune visele”, a mai spus Președinta Maia Sandu.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share