Igor Grosu: Nu există un pericol iminent de escaladare a conflictului în stânga Nistrului

Share

Președintele Parlamentului Igor Grosu susține că nu există un pericol iminent de escaladare a conflictului în Transnistria, scrie presa din România.

Precizările au fost făcute de Igor Grosu după ce a fost întrebat de jurnaliști care este situația în regiune, în contextul declarațiilor din decembrie ale directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova, Alexandru Musteață, care spunea că Rusia ar avea în plan să invadeze Transnistria.

Cu referință la fragmentele de rachetă găsite sâmbătă pe teritoriul Republicii Moldova, după un nou val de atacuri rusești asupra Ucrainei, Igor Grosu a declarat că este vorba despre al treilea incident de acest tip.

Potrivit oficialului, pentru Republica Moldova „principalul risc ține de bombardamentele rusești” care au loc la cinci-șapte zile în Ucraina.

Acestea vizează infrastructura energetică a statului vecin, lucru care ar putea afecta aprovizionarea cu energie electrică a Republica Moldova, însă a menționat că autoritățile de la Chișinău sunt mai bine pregătite decât în iarna trecută și a mulțumit României pentru sprijinul acordat pentru a depăși aceste crize.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share