Igor Grosu: Nu există un pericol iminent de escaladare a conflictului în stânga Nistrului

Share

Președintele Parlamentului Igor Grosu susține că nu există un pericol iminent de escaladare a conflictului în Transnistria, scrie presa din România.

Precizările au fost făcute de Igor Grosu după ce a fost întrebat de jurnaliști care este situația în regiune, în contextul declarațiilor din decembrie ale directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova, Alexandru Musteață, care spunea că Rusia ar avea în plan să invadeze Transnistria.

Cu referință la fragmentele de rachetă găsite sâmbătă pe teritoriul Republicii Moldova, după un nou val de atacuri rusești asupra Ucrainei, Igor Grosu a declarat că este vorba despre al treilea incident de acest tip.

Potrivit oficialului, pentru Republica Moldova „principalul risc ține de bombardamentele rusești” care au loc la cinci-șapte zile în Ucraina.

Acestea vizează infrastructura energetică a statului vecin, lucru care ar putea afecta aprovizionarea cu energie electrică a Republica Moldova, însă a menționat că autoritățile de la Chișinău sunt mai bine pregătite decât în iarna trecută și a mulțumit României pentru sprijinul acordat pentru a depăși aceste crize.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share