Dispozitive medicale și o ambulanță, donate unei instituții medicale

Share

Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății a primit o ambulanță și mai multe dispozitive medicale, precum aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale, mese de examinare, glucometre tensiometre, electrocardiografe, pulsoximetre.

Donația, în valoare de 116 634 de dolari, a fost oferită de Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii, în cadrul proiectului „Asistența umanitară în Ucraina și țările vecine”.

Autosanitara va fi folosită în special pentru transferul interspitalicesc al pacienților, fiind dotată cu toate echipamentele medicale necesare transportării.

Menționăm că, de la începutul războiului din Ucraina, OIM sprijină eforturile Ministerului Sănătății de asigurare a accesului la asistență medicală pentru persoanele refugiate. În acest sens, OIM a donat instituțiilor medico-sanitare medicamente, consumabile, dispozitive medicale, etc, în valoare de peste 500 de mii de dolari.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share