CNAMUP a primit 300 de genți frigorifice pentru transportarea medicamentelor

Share

CNAMUP a recepționat 300 de genți frigorifice pentru transportarea medicamentelor termolabile și 600 de elemente frigorifice flexibile, oferite de Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova, cu suportul financiar al Uniunii Europene. Echipamentul urmează a fi transmis echipelor de asistență medicală urgentă din întreaga țară.

 „Încercăm să avansăm în calitatea actului medical, protejând locul de lucru, cât și transportarea materialelor biologice și preparatelor de sânge”, a spus vicedirectorul CNAMUP Iurie Crasiuc.

Potrivit secretarului de stat la ministerul Sănătății, echipamentul este unul foarte important pentru serviciul de asistență prespitalicească. Acestea vor crește posibilitatea de acordare a ajutorului medical în orice situație pentru pacienții critici și va crește numărul de manipulări care pot fi efectuate de echipele de intervenție

„Echipamentele frigorifice vor permite echipelor medicale să aibă la ele preparate necesare pentru ajutor medical în situație critică”, menționează Ion Prisăcaru, secretarul de stat al ministerului Sănătății.

La rândul său, șeful misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova, Lars Johan Lönnback, a menționat că sprijinul în domeniul sănătății și în situațiile de urgență este o parte esențială a rolului OIM. 

„Asigurarea unui regim de temperatură adecvat în condițiile încălzirii globale este foarte important”, a mai spus Lars Johan Lönnback.

Iar șeful adjunct al Secției Cooperare, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a afirmat că donația reflectă solidaritatea UE cu Moldova și parteneriatul continuu cu Ministerul Sănătății, care confirmă sprijinul în oferirea serviciilor de sănătate de calitate cetățenilor țării și refugiaților.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share