Vânzările Dacia în Europa au scăzut cu 9% în mai

Share

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în mai un declin de 9%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile s-a redus la 4%, de la la 4,6% în perioada similară din 2023, conform raportului publicat joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Un număr de 43.467 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate în mai în Europa (EU-UK-EFTA), comparativ cu 47.946 în perioada similară din 2023. La nivelul UE, Dacia a avut o scădere de 10,2%, cu 40.127 de unități înmatriculate în luna mai 2024 față de 44. 697 în urmă cu un an. Procentual, pe primele 5 luni din an, înmatriculările Dacia în UE au crescut cu 2,5%.

Marii producători auto au raportat evoluţii mixte ale vânzărilor în mai: scăderi la grupul Stellantis (-8,7%), la grupul Renault (-3,3%), la Tesla (-35,9%) şi la Ford (-21,6%) şi o creştere de 1,8% la grupul Volkswagen.

În primele cinci luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au crescut cu 2,5% în Europa. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 245.293 unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie – mai 2023 (239.368 vehicule).

Marii producători auto au raportat evoluţii mixte ale vânzărilor în primele cinci luni din acest an: scăderi la Tesla (-13,7%) şi la Ford (-16,4%), şi creşteri la grupul Volkswagen (+3,2%), la grupul Stellantis (+0,5%) şi la grupul Renault (+2,8%).

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități în raionul Nisporeni

Într-o acțiune promptă și decisivă, inspectorii pentru Protecția Mediului din raionul Nisporeni au reușit să elibereze două căprioare ținute ilegal în captivitate de un locuitor al satului Odobești. Autoritățile au fost sesizate de un cetățean vigilent, iar intervenția lor rapidă a dus la salvarea animalelor. Inspectorii s-au deplasat la fața locului imediat după primirea alertei

NATO păstrează 500.000 de militari în alertă din cauza amenințării rusești

În contextul creșterii tensiunilor cu Rusia, Alianța Nord-Atlantică (NATO) a mobilizat 500.000 de militari pentru a contracara posibilele agresiuni ale Moscovei. Acest pas vine după o serie de evenimente ce au consolidat temerile legate de intențiile expansioniste ale Rusiei, printre care anexarea Crimeei în 2014 și invazia Ucrainei în 2022. În ultimii zece ani, NATO

Copiii din raioanele Cahul și Rezina beneficiază de servicii stomatologice gratuite

În perioada 22-25 iulie, copiii din raioanele Cahul și Rezina vor avea acces la servicii stomatologice gratuite oferite de echipe mobile de medici specialiști. Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), aceste servicii vor fi disponibile pentru copiii din localitățile Taraclia de Salcie și Doina. Pe lângă aceste servicii stomatologice, un complex radiodiagnostic mobil

China plănuiește să crească vârsta de pensionare, acum cea mai scăzută din lume

China intenționează să mărească treptat vârsta de pensionare, în prezent cea mai scăzută din lume, pentru a permite oamenilor să lucreze mai mult timp și pentru a reduce presiunea asupra sistemului de pensii, în contextul în care multe provincii se confruntă deja cu deficite, informează agenția Reuters. Această reformă este urgentă, având în vedere că

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share