AI a prăbușit acțiunile Google cu 8%

Acţiunile Google s-au prăbuşit cu 8%, ştergând miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a companiei, după ce Bard, tool-ul AI care ar trebui să rivalizeze cu ChatGPT, a făcut o greşeală majoră în timpul primei demonstraţii
Share

Acţiunile Alphabet, compania mamă a Google, au scăzut miercuri cu peste 8%, zeci miliarde de dolari evaporându-se din valoarea sa de piaţă, în urma unei erori într-o demonstraţie a noului tool de AI, fix în ziua în care a organizat un eveniment pentru a anunţa integrarea tehnologiei în instrumentele sale de căutare şi cartografiere, scrie FT.

La începutul acestei săptămâni, Google a declarat că va lansa propriul chatbot numit Bard pentru a rivaliza cu ChatGPT, în încercarea de a recupera terenul pierdut de atunci. Cu toate acestea, experţii au subliniat că Bard a făcut o eroare în prima demonstraţie video online a produsului.

O animaţie partajată de Google arăta Bard răspunzând la o întrebare despre noile descoperiri făcute prin intermediul telescopului spaţial James Webb, spunând că acesta “a făcut primele fotografii ale unei planete din afara sistemului nostru solar“.

Astronomii au spus că acest lucru era incorect, subliniind o problemă mai mare cu căutarea alimentată de inteligenţa artificială cunoscută sub numele de modele lingvistice mari: faptul că acestea pot face cu încredere greşeli factuale şi pot răspândi dezinformări. Un astronom a subliniat că problema ar putea proveni din interpretarea greşită de către AI a “comunicatelor de presă ambigue ale Nasa”.

În timpul evenimentului de miercuri de la Paris, vicepreşedintele senior al Google, Prabhakar Raghavan, a anunţat noi caracteristici ale produsului, inclusiv căutarea bazată pe imagini şi modele 3D interactive ale unor oraşe, printre care Londra şi Los Angeles, în loc de progresele mai ample pe care unii sperau să le vadă din partea gigantului de căutare.

Anunţul a venit în contrast cu prezentarea marţi de către rivalul Microsoft a unei noi versiuni a motorului său de căutare Bing, care a încorporat progrese în materie de inteligenţă artificială, inclusiv rezumarea răspunsurilor la interogările de căutare şi generarea de e-mailuri şi liste, declanşând ceea ce directorul general Satya Nadella a descris ca fiind o “cursă” cu Google pentru a revizui căutarea online.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O delegație din SUA, în vizită la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La 01 decembrie 2023, Poliția de Frontieră a primit în vizită reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării al SUA (DTRA). În cadrul discuțiilor, s-a efectuat o prezentare detaliată a activității desfășurate de către Poliția de Frontieră și evoluțiile înregistrate la frontiera de stat în această perioadă, fiind evidențiate rezultatele obținute

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în județul Buzău, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 0:05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, România, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), notează Agerpres. Mai mulți internauți din Republica Moldova au scris că au resimțit seismul. Seismul, de intensitate

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share