AI a prăbușit acțiunile Google cu 8%

Acţiunile Google s-au prăbuşit cu 8%, ştergând miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a companiei, după ce Bard, tool-ul AI care ar trebui să rivalizeze cu ChatGPT, a făcut o greşeală majoră în timpul primei demonstraţii
Share

Acţiunile Alphabet, compania mamă a Google, au scăzut miercuri cu peste 8%, zeci miliarde de dolari evaporându-se din valoarea sa de piaţă, în urma unei erori într-o demonstraţie a noului tool de AI, fix în ziua în care a organizat un eveniment pentru a anunţa integrarea tehnologiei în instrumentele sale de căutare şi cartografiere, scrie FT.

La începutul acestei săptămâni, Google a declarat că va lansa propriul chatbot numit Bard pentru a rivaliza cu ChatGPT, în încercarea de a recupera terenul pierdut de atunci. Cu toate acestea, experţii au subliniat că Bard a făcut o eroare în prima demonstraţie video online a produsului.

O animaţie partajată de Google arăta Bard răspunzând la o întrebare despre noile descoperiri făcute prin intermediul telescopului spaţial James Webb, spunând că acesta “a făcut primele fotografii ale unei planete din afara sistemului nostru solar“.

Astronomii au spus că acest lucru era incorect, subliniind o problemă mai mare cu căutarea alimentată de inteligenţa artificială cunoscută sub numele de modele lingvistice mari: faptul că acestea pot face cu încredere greşeli factuale şi pot răspândi dezinformări. Un astronom a subliniat că problema ar putea proveni din interpretarea greşită de către AI a “comunicatelor de presă ambigue ale Nasa”.

În timpul evenimentului de miercuri de la Paris, vicepreşedintele senior al Google, Prabhakar Raghavan, a anunţat noi caracteristici ale produsului, inclusiv căutarea bazată pe imagini şi modele 3D interactive ale unor oraşe, printre care Londra şi Los Angeles, în loc de progresele mai ample pe care unii sperau să le vadă din partea gigantului de căutare.

Anunţul a venit în contrast cu prezentarea marţi de către rivalul Microsoft a unei noi versiuni a motorului său de căutare Bing, care a încorporat progrese în materie de inteligenţă artificială, inclusiv rezumarea răspunsurilor la interogările de căutare şi generarea de e-mailuri şi liste, declanşând ceea ce directorul general Satya Nadella a descris ca fiind o “cursă” cu Google pentru a revizui căutarea online.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share