Serviciul Vamal a încasat circa 370 mln de lei, în 2023

Share

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat circa 369,8 milioane de lei (aproximativ 18,4 mln de euro), cu peste 24,6% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Biroul de presă al Serviciului Vamal informează că persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți de circa 3,4 mln de lei, ceea ce reprezintă 0,9% din totalul sumei.

Totodată, la capitolul combaterea fraudelor, în această perioadă, au fost constatate 31 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 60 de mii de lei.

De asemenea, săptămâna trecută au fost perfectate 5 243 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 91 939 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 22 789 și, respectiv, 16 320 de traversări.

În scopul minimizării timpilor de așteptare la traversare prin posturile vamale de la hotar, autoritățile recomandă cetățenilor în această perioadă să acceseze pagina Serviciului Vamal, rubrica „Traficul on-line în posturile vamale de frontieră”.

Astfel, participanții la trafic au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share