Ministra Iordanov: ”Doar cu eforturi comuni vom împăduri Moldova”

Share

Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a întreprins o vizită de lucru la Î.S.  rezervația naturală “Codrii” pentru a discuta despre măsurile întreprinse în cadrul campaniei de împădurire din primăvara 2023 și pașii pentru următorii ani. Extinderea fondului forestier, dar și reabilitarea pădurilor existente este o prioritate pentru Ministerul Mediului.

A fost prezentat Programul național de extindere și reabilitatea a pădurilor pentru 2023-2032, angajaților Agenției “Moldsilva”, inclusiv echipei institutului de cercetări și amenajări silvice (ICAS). Totodată, ministra Iordanov a vorbit despre efortul care trebuie depus în anul 2023 și viziunea Ministerului Mediului pentru a găsi soluții durabile în dezvoltarea fondului forestier. ”Vom pune accentul pe dezvoltarea pepinieriilor și pe sisteme de irigare moderne și autonome. Dar pentru atingerea obiectivelor noastre e necesar de a coopera intens cu autoritățile publice locale, agenți economici, societate civilă, inclusiv cu proprietari de terenuri”, a menționat ministra Iordanov, care încurajează și cetățenii să planteze arbori pe proprietățile private.

Programul național de extindere și reabilitatea a pădurilor, în următorii 10 ani, prevede împădurirea treptată până la 145 mii ha. ”Cu eforturi comuni, în acest an putem planta 7 mii ha, iar ulterior vom putea mări obiectivul de împădurire cu 10, 12, 15 mii ha pe an odată cu investițiile necesare”, a declarat consiliera Președintei Republicii Moldova în domeniul protecției mediului și schimbări climatice, Iuliana Cantaragiu, prezentă la ședință.

Reamintim că, recent a fost aprobat programul național de extindere și reabilitatea a pădurilor 2023-2032, inițiat și susținut de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. 

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share