Inspecția Socială va fi redenumită și va avea domenii suplimentare de control

Share

Inspecția Socială va fi restructurată și redenumită în Inspectoratul Social de Stat, din subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Executivul a adoptat o Hotărâre în acest sens.

Totodată, noul document prevede atribuirea unor domenii suplimentare de control pentru Inspectoratul Social de Stat. Printre acestea se numără stabilirea dreptului și acordarea compensației pentru serviciile de transport persoanelor cu dizabilități și eliberarea de către structurile teritoriale de asistență socială a documentelor care confirmă dreptul persoanelor cu dizabilități ale aparatului locomotor de a importa, o dată la 5 ani, a unui mijloc de transport, cu scutire de taxe de import.

De asemenea, Inspectoratul Social de Stat va avea competențe de stabilire a dreptului și acordarea compensației pentru achitarea facturilor la energie, acordarea indemnizațiilor pentru unele categorii de copii și tineri, precum și a indemnizațiilor pentru creșterea și îngrijirea copiilor plasați în serviciile de tutelă/curatelă, asistență parentală profesionistă și casă de copii de tip familial.

Modificările efectuate vor contribui la consolidarea și aplicarea măsurilor de control și de prevenire a riscurilor de fraudă și corupție în domeniul asistenței sociale, responsabilizarea prestatorilor de servicii sociale, în vederea aplicării unitare a prevederilor legale în sistemul național de asistență socială, și asigurarea respectării drepturilor sociale ale cetățenilor.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Meta a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Generatorul de imagini pe care Meta urmează să-l implementeze în unele din produsele sale este acum disponibil de sine stătător. Meta va oferi, în curând, mai multe funcţii de AI în Facebook, Instagram şi WhatsApp, printre acestea numărându-se posibilitatea generării imaginilor pe baza comenzilor scrise. Înainte de asta, însă, compania a lansat un site, unde

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share