Gazoductul Iași-Ungheni va fi repus în funcțiune din 17 ianuarie

Share

Gazoductul Iași-Ungheni va fi repus în funcțiune începând cu 17 ianuarie curent, a declarat directorul interimar al SA Energocom, Victor Bînzari, într-un interviu pentru Vocea Basarabiei. Potrivit lui, acest lucru este posibil datorită importului fizic de gaze naturale, în regim revers, proces realizat prin interconectorul transbalcanic.

„Astăzi nu livrăm, vom livra prin acest gazoduct cred că începând cu data de 17 ianuarie. Avem cantități procurate și le vom livra în această perioadă. Dar vă pot spune că, datorită fluxului care a venit din transbalcanic, noi am pus în aplicare și am valorificat acest gazoduct care o bună perioadă de timp a stagnat, a așteptat ca noi să avem anumite acțiuni. Și, desigur, în luna decembrie l-am folosit la maxim. Este un gazoduct care lucrează și toată lumea este mulțumită de aceste rezultate”, a declarat Victor Bînzari.

În același context, Victor Bînzari a mai spus că în prezent compania este capabilă să aprovizioneze Republica Moldova cu gaze, energie electrică și este dispusă să livreze toată cantitatea necesară. El a precizat că țara noastră poate procura gaze naturale la condiții europene și a dat asigurări că în această iarnă nu vom avea deficiențe.

Este de menționat că din luna decembrie 2022 întreaga cantitate de gaze naturale livrată de „Gazprom” ajunge în regiunea transnistreană după ce „Energocom” a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan.

În prezent, „Moldovagaz” cumpăra gaze naturale de la „Energocom”, pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share