Domeniul bunurilor și serviciilor virtuale are o perspectivă excepțională în Republica Moldova

Share

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a participat la evenimentul bianual SUM IT UP, dedicat politicilor de remunerare în domeniul tehnologiilor informaționale. În cadrul acestei ediții, au fost discutate tendințele pieței muncii în domeniul IT la nivel local și internațional și bunele practici implementate de companii din domeniu pentru atragerea și motivarea talentelor.

Administrația Moldova IT Park a prezentat rezultatele Studiului salarial și de beneficii PayWell Moldova 2022, elaborat în colaborare cu PwC Moldova, fiind cel mai reprezentativ studiu salarial pentru sectorul IT local.

Ministrul Dumitru Alaiba a apreciat rezultatele remarcabile înregistrate de Parc și a reiterat suportul oferit instituției, atât în ajustarea cadrului normativ, pentru a oferi condiții cât mai eficiente rezidenților, cât și prin programele elaborate pentru antreprenorii care vor să activeze în domeniul tehnologiilor.

Moldova IT Park și sectorul tehnologiilor au înregistrat pe parcursul ultimilor ani rezultate remarcabile. Ați reușit să atingeți performanțe în pofida crizelor cu care ne confruntăm. Domeniul bunurilor și serviciilor virtuale are o perspectivă excepțională și noi avem mai multe avantaje în acest sens”, a menționat ministrul Economiei.

În acest an, se estimează că vânzările de servicii și produse a rezidenților Moldova IT Park vor depăși 7,5 miliarde lei. Exporturile IT deja reprezintă 11% din totalul exporturilor țării noastre. De asemenea, veniturile sectorului IT reprezintă 4,2 % din PIB, iar salariul mediu al angajaților rezidenților Parcului a crescut la 39 de mii de lei.

Recent, Ministerul Economiei a lansat Programul de susținere a inovațiilor digitale și startup-urilor tehnologice, de care vor putea beneficia antreprenorii începători. Obiectivul programului este de a acorda finanțare nerambursabilă IMM-urilor pentru dezvoltarea și promovarea pe piață a produselor și/sau serviciilor inovative.

Startup-urile vor beneficia de finanțare nerambursabilă sub formă de granturi în limita de 80% din costurile legate de dezvoltarea și promovarea produselor și/sau serviciilor, dar nu mai mult de 500.000 MDL.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Anunț important: Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, și-a dat demisia

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a anunțat plecarea din funcție a ministrului Finanțelor, Petru Rotaru. Informația a fost făcută publică printr-o postare pe Facebook, în care premierul a mulțumit lui Rotaru pentru contribuțiile sale semnificative la Ministerul Finanțelor. Recean a evidențiat realizările lui Rotaru în executarea bugetului de stat, consolidarea relațiilor cu mediul de afaceri

Vasile Tarlev Intră în cursa pentru Președinția Republicii Moldova

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale care vor avea loc în toamna acestui an. Aceasta vine în contextul solicitărilor și îndemnurilor din partea cetățenilor, care au determinat decizia sa de a se implica mai activ în viața politică și economică a țării. Tarlev, într-o declarație recentă, a

Micii producători vor putea beneficia de granturi de până la 500 de mii de lei

Guvernul a aprobat, astăzi, Programul de sprijin al micilor producători. Acesta prevede că micii producători – întreprinderi cu o cifră de afaceri anuală de până la 5 milioane de lei și cu până la 9 angajați – vor primi finanțare nerambursabilă de cel mult 70% din valoarea proiectului investițional, dar nu mai mult de 500

Șefa statului a discutat cu 28 de șefi de raioane despre referendumul de aderare la UE

Președinta Maia Sandu a avut o nouă rundă de consultări despre organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Șefa statului a discutat cu 28 de președinți și vicepreședinți de raioane și i-a chemat să susțină și să promoveze parcursul european al țării, subliniind că integrarea europeană va aduce beneficii tuturor comunităților, indiferent de

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share