Domeniul bunurilor și serviciilor virtuale are o perspectivă excepțională în Republica Moldova

Share

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a participat la evenimentul bianual SUM IT UP, dedicat politicilor de remunerare în domeniul tehnologiilor informaționale. În cadrul acestei ediții, au fost discutate tendințele pieței muncii în domeniul IT la nivel local și internațional și bunele practici implementate de companii din domeniu pentru atragerea și motivarea talentelor.

Administrația Moldova IT Park a prezentat rezultatele Studiului salarial și de beneficii PayWell Moldova 2022, elaborat în colaborare cu PwC Moldova, fiind cel mai reprezentativ studiu salarial pentru sectorul IT local.

Ministrul Dumitru Alaiba a apreciat rezultatele remarcabile înregistrate de Parc și a reiterat suportul oferit instituției, atât în ajustarea cadrului normativ, pentru a oferi condiții cât mai eficiente rezidenților, cât și prin programele elaborate pentru antreprenorii care vor să activeze în domeniul tehnologiilor.

Moldova IT Park și sectorul tehnologiilor au înregistrat pe parcursul ultimilor ani rezultate remarcabile. Ați reușit să atingeți performanțe în pofida crizelor cu care ne confruntăm. Domeniul bunurilor și serviciilor virtuale are o perspectivă excepțională și noi avem mai multe avantaje în acest sens”, a menționat ministrul Economiei.

În acest an, se estimează că vânzările de servicii și produse a rezidenților Moldova IT Park vor depăși 7,5 miliarde lei. Exporturile IT deja reprezintă 11% din totalul exporturilor țării noastre. De asemenea, veniturile sectorului IT reprezintă 4,2 % din PIB, iar salariul mediu al angajaților rezidenților Parcului a crescut la 39 de mii de lei.

Recent, Ministerul Economiei a lansat Programul de susținere a inovațiilor digitale și startup-urilor tehnologice, de care vor putea beneficia antreprenorii începători. Obiectivul programului este de a acorda finanțare nerambursabilă IMM-urilor pentru dezvoltarea și promovarea pe piață a produselor și/sau serviciilor inovative.

Startup-urile vor beneficia de finanțare nerambursabilă sub formă de granturi în limita de 80% din costurile legate de dezvoltarea și promovarea produselor și/sau serviciilor, dar nu mai mult de 500.000 MDL.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share