Deputații și consilierii socialiști din CMC cer implicarea CSE în problema „Apă-Canal Chișinău”

Share

Deputații și consilierii socialiști din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) cer implicarea Comisiei Situații Excepționale în problema „Apă-Canal Chișinău”.

Solicitarea vine în contextul în care întreprinderea municipală riscă să fie deconectată de la energia electrică, începând cu 1 februarie, pentru că nu și-a plătit datoriile față de furnizorul Premier Energy, de peste 70 de milioane de lei.

În acest context, primarul Ion Ceban cere un preț mai mare la serviciile de apă și canalizare. Recent, tarifele la servicii au fost majorate până la 15 lei și 30 de bani.

Anterior, premierul Natalia Gavrilița a declarat că municipalitatea trebuie să găsească soluții la aceste probleme și să nu caute pe seama cui să pună propriile eșecuri.

Noile tarife acoperă toate cheltuielile ale SA ”Apă Canal”, inclusiv pentru pierderile de apă în rețea, implicit cheltuielile pentru energia electrică consumată, a explicat ANRE.

Totodată, Agenția constată că la 1 ianuarie 2023, veniturile suplimentare ale S.A. „Apă-Canal Chișinău” au constituit peste 42 de milioane de lei doar din economiile la energia electrică consumată.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Amenzi și 200 de ore de muncă neremunerată pentru arderea vegetației uscate

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Protecția Mediului, nouă indivizi au fost amendati recent pentru incendierea vegetației uscate în intervalul 11 aprilie 2024 – 17 aprilie 2024, conform comunicatului emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). „Astfel, în urma măsurilor de profilaxie s-a constatat o descreștere a

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu obiecte din metale prețioase

Sub coordonarea procurorilor PCCOCS, ofițerii Serviciului Vamal au efectuat patru percheziții în cadrul unei investigații penale privind contrabanda cu obiecte din metale prețioase, evaluată la suma de 1.584.290 de lei. Potrivit Serviciului Vamal, la această etapă cu statul de bănuit în dosar este un cetățean moldovean care a fost depistat la vama Leușeni, cu obiecte

METEO: Prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii

Meteorologii anunță pentru vineri, 19 aprilie, o vreme predominant noroasă, fără precipitații semnificative. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) indică un vânt care va sufla din Nord-Vest, de la slab la moderat, cu posibile intensificări izolate. Vremea va fi influențată de o zonă cu presiune atmosferică normală, iar noaptea se pot aștepta ploi slabe izolate. Temperaturile

SA „Floarea Soarelui” a onorat toate obligațiile către agricultori

Societatea pe acțiuni „Floarea Soarelui” a confirmat că și-a achitat toate datoriile către agricultori conform contractelor încheiate. Anunțul a fost făcut astăzi la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), unde a avut loc a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea-soarelui, prin intermediul unei videoconferințe. Pe ordinea de zi s-au

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share