Agricultorii pot primi granturi de până la 15 mii de dolari pentru procurarea tehnicii agricole

Share

Agricultorii din Republica Moldova pot beneficia de granturi de până la 15 mii de dolari pentru procurarea tehnicii agricole care să le permită să implementeze inițiative de adaptare la schimbările climatice.

Granturile sunt oferite în cadrul Proiectului de Reziliență Rurală, finanțat de Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), prin intermediul Programului de adaptare pentru micii producători (PAMP).

Potrivit finanțatorilor, pentru cooperative din domeniul agricol sunt oferite granturi de 50% din costul tehnicii agricole, dar nu mai mult de 15 mii de dolari per solicitant. În cazul întreprinderilor sau persoanelor fizice care își desfășoară activitatea în agricultură, granturile nu vor putea depăși suma de 7500 de dolari.

Solicitanții de grant trebuie să aibă cel puțin un an de experiență în domeniu, iar suprafața terenului aflat în proprietate sau arendat să nu depășească 50 ha.

Banii vor putea fi folosiți pentru a procura inclusiv sisteme de irigare, semănătoare No-till, mașini de cosit iarba din livezi, tocătoare pentru fărâmițarea resturilor vegetale, utilaje pentru măsurarea umidității și temperaturii solului, sisteme anti-grindină, instalații fotovoltaice.

Apelul de granturi va fi deschis pe parcursul anului curent, până la epuizarea resurselor financiare.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

O nouă companie aeriană vine în Republica Moldova

O nouă compania low-cost va ateriza în curând pe Aeroportul Internațional de la Chișinău, susține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. „Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa, va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania. Primele zboruri vor începe din 1 mai 2024. Biletele vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Chișinău – Stuttgart: în

Singapore vrea să-și construiască insule artificiale pentru a-și proteja teritoriul

Singapore intenţionează să construiască insule artificiale în largul coastei sale estice pentru a-şi proteja o parte a teritoriului de creşterea nivelului mării cauzată de schimbările climatice. Studiile de inginerie şi de impact asupra mediului ce vor fi realizate în cadrul unui proiect denumit „Long Island” vor începe în 2024 şi vor dura cinci ani, a

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii și a programelor de studii. Investițiile sunt susținute de Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Cu resursele alocate instituția va conceptualiza

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share