Agricultorii pot primi granturi de până la 15 mii de dolari pentru procurarea tehnicii agricole

Share

Agricultorii din Republica Moldova pot beneficia de granturi de până la 15 mii de dolari pentru procurarea tehnicii agricole care să le permită să implementeze inițiative de adaptare la schimbările climatice.

Granturile sunt oferite în cadrul Proiectului de Reziliență Rurală, finanțat de Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), prin intermediul Programului de adaptare pentru micii producători (PAMP).

Potrivit finanțatorilor, pentru cooperative din domeniul agricol sunt oferite granturi de 50% din costul tehnicii agricole, dar nu mai mult de 15 mii de dolari per solicitant. În cazul întreprinderilor sau persoanelor fizice care își desfășoară activitatea în agricultură, granturile nu vor putea depăși suma de 7500 de dolari.

Solicitanții de grant trebuie să aibă cel puțin un an de experiență în domeniu, iar suprafața terenului aflat în proprietate sau arendat să nu depășească 50 ha.

Banii vor putea fi folosiți pentru a procura inclusiv sisteme de irigare, semănătoare No-till, mașini de cosit iarba din livezi, tocătoare pentru fărâmițarea resturilor vegetale, utilaje pentru măsurarea umidității și temperaturii solului, sisteme anti-grindină, instalații fotovoltaice.

Apelul de granturi va fi deschis pe parcursul anului curent, până la epuizarea resurselor financiare.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

A început cea de a doua ediție a Festivalului Tradițiilor Românești la Chișinău

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce în capitala Republicii Moldova,începând de astăzi, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis. Festivalul Tradițiilor Românești are loc în

Blocul parlamentar „Victorie-Pobeda” a fost declarat neconstituțional și desființat

Blocul parlamentar “Victorie-Pobeda”, anunțat anterior în Parlament și compus din deputați ai fostului partid Șor, a fost declarat neconstituțional și desființat în conformitate cu decizia Curții Constituționale. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat că Direcția Juridică a Parlamentului a analizat anunțul privind formarea acestui grup și a constatat că membrii fostului partid Șor, care a

Localitatea Stăuceni din municipiul Chișinău devine oraș

Prin votul final din Parlament, localitatea Stăuceni, situată în municipiul Chișinău, a fost ridicată la rangul de oraș. Această schimbare a fost confirmată printr-un proiect de lege aprobat astăzi în lectură finală. Inițiativa legislativă a fost propusă de Larisa Voloh, președinta Comisiei parlamentare pentru administrație publică și dezvoltare regională. Potrivit acesteia, acordarea statutului de oraș

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share