Pictură murală uriașă în Cahul

Pictura murală pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați - punct de atracție pentru municipiul Cahul
Share

În orașul Cahul a fost inaugurată oficial pictura murală pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Uriașa lucrare se întitulează „Dor de casă” și a fost realizată de Alexei Luca pe un zid de beton din perioada sovietică, de la intrarea în Cahul din partea de nord.

Lucrarea a fost realizată în cadrul proiectului „Pentru Cahul prin Artă”. Picturile reflectă tematica și specificul regiunii Cahul, precum și parcursul tradițiilor moldovene.

Această pictură cu siguranță trebuie să devină un punct de atracție pentru municipiul Cahul, întrucât accentuează și promovează tradițiile și valorile noastre, a subliniat primarul de Cahul Nicolae Dandiș.

Pentru pictorul Alexei Luca, autor a peste 50 de picturi murale, uriașa lucrare de la Cahul este prima care este inaugurată oficial.

„Tot ce e pictat e legat de copilăria mea și tot ce am trăit în copilărie, sunt momente care le-am trăit în trecut, când oameni erau mai altfel”, a spus pictorul.

Ideea de a da viață unui zid gri a fost lansată la Cahul în iulie 2021, iar un proiect în acest sens a fost implementat în cadrul Programului DAR 1+3, finanțat de Guvernului R. Moldova, co-finanțat de PNUD/MIDL din resursele financiare ale Guvernului Elveției, a contribuției financiare a administrației publice locale din Cahul și a Cahulenilor ReUniți din toate colțurile lumii.

Pentru realizarea proiectului au fost cheltuiți în jur de 700 de mii de lei. 250 mii de lei au fost alocați de Guvern, mai bine de 130 mii lei – de Primăria Cahul. Restul resurselor au fost alocate de Guvernului Elveției și de băștinași.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

România trimite rachete Patriot în Ucraina

România va furniza Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană Patriot, conform deciziei luate joi de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în cadrul unei ședințe. „Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei

Vânzările Dacia în Europa au scăzut cu 9% în mai

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în mai un declin de 9%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile s-a redus la 4%, de la la 4,6% în perioada similară din 2023, conform raportului publicat joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană,

Cod Galben de vânt puternic: Primăria recomandă prudență cetățenilor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi, 20 iunie, un Cod Galben de intensificări ale vântului. În acest context, Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii să fie prudenți pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale. “Pentru a preveni incidentele, cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasarea sau aflarea în apropierea arborilor bătrâni și să nu parcheze autoturismele

Un nou val de praf saharian ajunge deasupra Republicii Moldova

O masă de aer încărcată cu particule de praf saharian ajunge din nou, joi dimineață, pe teritoriul Republicii Moldova. Conform reprezentanților Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), norul va afecta în principal sudul țării. Depunerile de praf vor fi vizibile doar în zonele unde va ploua. Totuși, precipitații nu sunt prognozate în majoritatea regiunilor țării. „Acest

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share