Pictură murală uriașă în Cahul

Pictura murală pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați - punct de atracție pentru municipiul Cahul
Share

În orașul Cahul a fost inaugurată oficial pictura murală pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Uriașa lucrare se întitulează „Dor de casă” și a fost realizată de Alexei Luca pe un zid de beton din perioada sovietică, de la intrarea în Cahul din partea de nord.

Lucrarea a fost realizată în cadrul proiectului „Pentru Cahul prin Artă”. Picturile reflectă tematica și specificul regiunii Cahul, precum și parcursul tradițiilor moldovene.

Această pictură cu siguranță trebuie să devină un punct de atracție pentru municipiul Cahul, întrucât accentuează și promovează tradițiile și valorile noastre, a subliniat primarul de Cahul Nicolae Dandiș.

Pentru pictorul Alexei Luca, autor a peste 50 de picturi murale, uriașa lucrare de la Cahul este prima care este inaugurată oficial.

„Tot ce e pictat e legat de copilăria mea și tot ce am trăit în copilărie, sunt momente care le-am trăit în trecut, când oameni erau mai altfel”, a spus pictorul.

Ideea de a da viață unui zid gri a fost lansată la Cahul în iulie 2021, iar un proiect în acest sens a fost implementat în cadrul Programului DAR 1+3, finanțat de Guvernului R. Moldova, co-finanțat de PNUD/MIDL din resursele financiare ale Guvernului Elveției, a contribuției financiare a administrației publice locale din Cahul și a Cahulenilor ReUniți din toate colțurile lumii.

Pentru realizarea proiectului au fost cheltuiți în jur de 700 de mii de lei. 250 mii de lei au fost alocați de Guvern, mai bine de 130 mii lei – de Primăria Cahul. Restul resurselor au fost alocate de Guvernului Elveției și de băștinași.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Atac cibernetic masiv la Poșta Moldovei, serviciile au fost sistate

Poșta Moldovei a fost supusă unui atac cibernetic masiv în cursul zilei de 20 februarie. Prestarea serviciilor poștale și financiare a fost parțial reluată abia astăzi, 21 februarie, iar echipa tehnică încă lucrează la remedierea problemei. „Vă aducem la cunoștință că, sistemul informatic al întreprinderii a fost supus unui atac cibernetic de tip ransomeware care

Olga Golban este noul director al Serviciului Fiscal de Stat

Olga Golban a fost numită în funcția de director al Serviciului Fiscal de Stat (SFS). Decizia a fost luată de Guvernul Republicii Moldova în cadrul ședinței din 21 februarie. „Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi candidatura dnei Olga Golban pentru funcția de directoare a Serviciului Fiscal de Stat, începând cu data 28 februarie curent și

Companiile aeriene din R.Moldova vor opera zboruri directe spre Marea Britanie

Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de curse aeriene directe dinspre și înspre Marea Britanie. Acordul privind serviciile aeriene între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Executivului. Documentul a fost semnat la Londra, pe 22 ianuarie 2024. „Acordul contribuie

Guvernul a oferit o soluție imediată pentru producătorii de cereale

Declarația prim-ministrului Dorin Recean după discuțiile purtate cu producătorii de cereale pe platforma Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.  „Am prezentat producătorilor de cereale, afectați de crizele din ultimii ani, mecanismul de susținere. Guvernul a oferit o soluție imediată – Creditul Agricol de Urgență, prin care va garanta 90% pentru 500 de mii de lei per

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share