Ion Ceban: Sărbătorile de Crăciun vor fi simțite și la Chișinău

vom avea Târguri de Crăciun? - Sărbătorile de Crăciun vor fi simțite și la Chișinău
Share

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că, în pofida tuturor circumstanțelor deloc ușoare, noi toți, mai ales cei mici, avem nevoie să simțim spiritul sărbătorilor de iarnă.

Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă și în acest an Primăria Chișinău va amenaja tradițional Târgul de Crăciun în centrul capitalei, dar și în alte sectoare.
Am făcut calcule și consumul de energie electrică pentru toate decorațiunile din tot orașul ne costă aproximativ cât este și consumul unui bloc de locuit cu 25 de apartamente.

La organizarea sărbătorilor de iarnă, avem și parteneri care ne vor dona generatoare electrice pe care le vom folosi, iar la final le vom da instituțiilor educaționale din capitală.

Toate decorațiunile procurate în ultimii 3 ani sunt la balanța Primăriei Chișinău, la Direcții, Întreprinderi și Preturi.
Scopul nostru a fost ca Primăria să nu închirieze în fiecare an decorațiunile pentru sărbători, cum se făcea anterior, dar să le înnoim an de an find procurate pentru Chișinău
.

Scuarul Catedralei este în plină reparație, astfel, am decis ca Orășelul de Crăciun să fie amplasat chiar în Piața Marii Adunări Naționale. Bradul urmează să fie amenajat în zilele următoare.

Despre programul sărbătorilor de iarnă și ziua lansării vom anunța suplimentar. Toate orașele lumii deja au îmbrăcat haine de sărbătoare. Oamenii nu trebuie să fie nevoiți să plece din țară și din capitala noastră pentru a vizita alte orașe în perioada sărbătorilor. Ne-am fi dorit să organizăm mult mai mult, să amenajăm mai multe locații și să fie organizate mai multe proiecte, dar nici nu putem să ignorăm sărbătorile, nu ar fi corect față de cetățenii noștri.

În aceste zile, mulți au vizitat Bucureștiul, dar și alte locații din România care sunt amenajate foarte frumos și ne-au întrebat dacă în Chișinău vom avea Târguri de Crăciun? – Răspund azi pentru toți locuitorii și oaspeții capitalei: Sărbătorile de Crăciun vor fi simțite și la Chișinău.”, a scris Ion Ceban pe o rețea de socializare.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share