Amenzi mari pentru alte 6 posturi TV

Amenzi mari pentru alte 6 posturi TV
Share

Consiliul Audiovizualului a analizat rapoarte de monitorizare privind posturile „REN Moldova”, „Cotidianul TV – CTV”, „Canal Regional” și „Orizont TV”, pentru încălcarea prevederilor art. 4. alin. (3) lit. a), b), c), alin. (7) și alin. (9) din Codul Serviciilor Media Audiovizuale (CSMA). Perioada de monitorizare a fost 02-08 decembrie 2022.

Astfel, furnizorii de servicii media audiovizuale ”TELEPROIECT” SRL, Asociația Obștească „PEOPLE FOR FREE MEDIA” SRL, „Canal Regional” SRL și „ARCHIDOC GROUP” SRL au fost sancționați cu amenzi în mărime de 109 000 lei pentru nerespectarea prevederilor art. 4 ale CSMA.

În același timp, monitorizarea nu a atestat încălcări ale prevederilor art. 4 alin. (3) lit. a), b), c), alin. (7) și alin. (9) din CSMA de către posturile „Busuioc TV”, „Gurinel TV”, „Noroc TV”, „Tezaur TV”, „ TVR Moldova” și „Vocea Basarabiei TV”.

Tot în ședința de azi, membrii CA au decis să inițieze un control privind respectarea prevederilor art.13 – asigurarea informării corecte -, în principalul buletin de știri al serii, timp de o săptămână, de către postul REN TV.

Vedeți mai jos detalii despre sancțiuni:

Pornind de la necesitatea asigurării unei mai bune conformări din perspectiva îndeplinirii prevederilor CSMA, furnizorii de servicii media audiovizuale sancționați sunt obligați să difuzeze textul sancțiunii în următoarele 48 de ore de la data adoptării deciziei privind aplicarea sancțiunii, sonor și/sau vizual, de cel puțin 3 ori, în orele de maximă audiență, din care o dată în principalul program audiovizual de știri, în cazul serviciilor media audiovizuale generaliste și/sau de știri.

„Orhei TV” și „TV6”

Ca urmare a autosesizării președintei Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a fost dispusă efectuarea unui control al activității furnizorului de servicii media audiovizuale „Media Resurse” SRL, fondatorul serviciilor media audiovizuale „Orhei TV” și „TV6”, privind respectarea prevederilor art. 25 alin. (5) din CMSA și a prevederilor licenței de emisie.

CA a constatat că „Media Resurse” SRL a încălcat prevederea din Cod care spune că furnizorul are obligația „să solicite în scris acordul Consiliului Audiovizualului pentru orice modificare în documentele şi în datele declarate referitoare la datele de identificare ale acționarilor şi ale asociaților până la nivel de persoană fizică sau juridică”.

Astfel, pentru încălcarea prevederilor licenței de emisie CA a decis aplicarea unei sancțiuni în mărime de 5 000 lei.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Anunț important: Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, și-a dat demisia

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a anunțat plecarea din funcție a ministrului Finanțelor, Petru Rotaru. Informația a fost făcută publică printr-o postare pe Facebook, în care premierul a mulțumit lui Rotaru pentru contribuțiile sale semnificative la Ministerul Finanțelor. Recean a evidențiat realizările lui Rotaru în executarea bugetului de stat, consolidarea relațiilor cu mediul de afaceri

Vasile Tarlev Intră în cursa pentru Președinția Republicii Moldova

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale care vor avea loc în toamna acestui an. Aceasta vine în contextul solicitărilor și îndemnurilor din partea cetățenilor, care au determinat decizia sa de a se implica mai activ în viața politică și economică a țării. Tarlev, într-o declarație recentă, a

Micii producători vor putea beneficia de granturi de până la 500 de mii de lei

Guvernul a aprobat, astăzi, Programul de sprijin al micilor producători. Acesta prevede că micii producători – întreprinderi cu o cifră de afaceri anuală de până la 5 milioane de lei și cu până la 9 angajați – vor primi finanțare nerambursabilă de cel mult 70% din valoarea proiectului investițional, dar nu mai mult de 500

Șefa statului a discutat cu 28 de șefi de raioane despre referendumul de aderare la UE

Președinta Maia Sandu a avut o nouă rundă de consultări despre organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Șefa statului a discutat cu 28 de președinți și vicepreședinți de raioane și i-a chemat să susțină și să promoveze parcursul european al țării, subliniind că integrarea europeană va aduce beneficii tuturor comunităților, indiferent de

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share