Natalia Gavrilița a vizitat Casa de cultură din comuna Camenca

Share

Colectivele artistice și angajații căminului cultural din Camenca, raionul Glodeni, vor beneficia de condiții mai bune pentru dezvoltarea patrimoniului cultural și organizarea activităților educative și culturale pentru cei peste 1800 de locuitori ai localității.

Casa de cultură, renovată prin intermediul Programului Național „Satul European”, a fost vizitată de către prim-ministra Natalia Gavrilița. În cadrul proiectului, a fost instalat mobilier nou, procurate calculatoare, costume naționale, echipament de sonorizare și renovată biblioteca din cadrul edificiului cultural. Rafturile bibliotecii au fost completate cu o donație de cărți colectate în cadrul Campaniei „Biblioteca de sub brad”.

„Mă bucur să văd un suflu nou în localitate, o instituție care va spori accesul la servicii educaționale și va contribui la promovarea valorilor naționale. Ne dorim ca în fiecare localitate din țară să existe un edificiu cultural modern și servicii educaționale calitative”, a menționat prim-ministra Gavrilița.

Ulterior, șefa Cabinetului de miniștri a mers la Primăria comunei Camenca, din componența căreia fac parte patru localități, membre ale Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) din Republica Moldova.

Primara comunei, Ala Postolache, a vorbit despre intenția autorităților de a promova în localitate turismul rural. În acest sens, este în proces de implementare proiectul de amenajare a unui muzeu, în cinstea renumitului istoric și critic literar, Vasile Coroban, băștinaș al satului Camenca.

În cadrul discuțiilor cu prim-ministra, locuitorii comunei au vorbit despre necesitatea de reconstrucție a drumului Glodeni-Camenca-Petrușeni, care face legătură cu vama Costesti-Stînca și traseele turistice Pădurea Domnească, Cheile Butești, Moara Domnească și Suta de movile. Din cei 14,43 km de drum, doar 5,3 km sunt în beton asfaltic practicabil pentru circulație, restul tronsonului este în piatră spartă.

Prim-ministra a menționat că, anul current, Guvernul a majorat alocările financiare către administrațiile publice locale, destinate construcției și reparației drumurilor.

„Ne-am setat o sarcină clară pentru următorii ani – să înregistrăm progrese în construcția drumurilor naționale și în acest sens, pentru anul viitor, avem resurse financiare planificate în sumă de 500 milioane euro.

Am reușit să construim circa 300 km de drumuri noi și, pentru că am folosit eficient aceste resurse, avem acces la finanțări suplimentare în acest sector. Vă îndemn să valorificați proiectele existente, pentru a dezvolta împreună o instrastructură națională modernă”, a mai punctat prim-ministra Gavrilița.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Vasile Tarlev Intră în cursa pentru Președinția Republicii Moldova

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale care vor avea loc în toamna acestui an. Aceasta vine în contextul solicitărilor și îndemnurilor din partea cetățenilor, care au determinat decizia sa de a se implica mai activ în viața politică și economică a țării. Tarlev, într-o declarație recentă, a

Micii producători vor putea beneficia de granturi de până la 500 de mii de lei

Guvernul a aprobat, astăzi, Programul de sprijin al micilor producători. Acesta prevede că micii producători – întreprinderi cu o cifră de afaceri anuală de până la 5 milioane de lei și cu până la 9 angajați – vor primi finanțare nerambursabilă de cel mult 70% din valoarea proiectului investițional, dar nu mai mult de 500

Șefa statului a discutat cu 28 de șefi de raioane despre referendumul de aderare la UE

Președinta Maia Sandu a avut o nouă rundă de consultări despre organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Șefa statului a discutat cu 28 de președinți și vicepreședinți de raioane și i-a chemat să susțină și să promoveze parcursul european al țării, subliniind că integrarea europeană va aduce beneficii tuturor comunităților, indiferent de

Apple pregătește lansarea primului său iPhone pliabil în 2026

Apple, gigantul tehnologic din Cupertino, California, intenționează să revoluționeze din nou piața smartphone-urilor prin lansarea unui iPhone pliabil în 2026, marcând astfel cea mai semnificativă schimbare de design pentru cel mai popular produs al său. Această mișcare este văzută ca o încercare de a imita succesul Samsung Electronics, care a deschis drumul în segmentul telefoanelor

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share