Natalia Gavrilița a vizitat Casa de cultură din comuna Camenca

Share

Colectivele artistice și angajații căminului cultural din Camenca, raionul Glodeni, vor beneficia de condiții mai bune pentru dezvoltarea patrimoniului cultural și organizarea activităților educative și culturale pentru cei peste 1800 de locuitori ai localității.

Casa de cultură, renovată prin intermediul Programului Național „Satul European”, a fost vizitată de către prim-ministra Natalia Gavrilița. În cadrul proiectului, a fost instalat mobilier nou, procurate calculatoare, costume naționale, echipament de sonorizare și renovată biblioteca din cadrul edificiului cultural. Rafturile bibliotecii au fost completate cu o donație de cărți colectate în cadrul Campaniei „Biblioteca de sub brad”.

„Mă bucur să văd un suflu nou în localitate, o instituție care va spori accesul la servicii educaționale și va contribui la promovarea valorilor naționale. Ne dorim ca în fiecare localitate din țară să existe un edificiu cultural modern și servicii educaționale calitative”, a menționat prim-ministra Gavrilița.

Ulterior, șefa Cabinetului de miniștri a mers la Primăria comunei Camenca, din componența căreia fac parte patru localități, membre ale Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) din Republica Moldova.

Primara comunei, Ala Postolache, a vorbit despre intenția autorităților de a promova în localitate turismul rural. În acest sens, este în proces de implementare proiectul de amenajare a unui muzeu, în cinstea renumitului istoric și critic literar, Vasile Coroban, băștinaș al satului Camenca.

În cadrul discuțiilor cu prim-ministra, locuitorii comunei au vorbit despre necesitatea de reconstrucție a drumului Glodeni-Camenca-Petrușeni, care face legătură cu vama Costesti-Stînca și traseele turistice Pădurea Domnească, Cheile Butești, Moara Domnească și Suta de movile. Din cei 14,43 km de drum, doar 5,3 km sunt în beton asfaltic practicabil pentru circulație, restul tronsonului este în piatră spartă.

Prim-ministra a menționat că, anul current, Guvernul a majorat alocările financiare către administrațiile publice locale, destinate construcției și reparației drumurilor.

„Ne-am setat o sarcină clară pentru următorii ani – să înregistrăm progrese în construcția drumurilor naționale și în acest sens, pentru anul viitor, avem resurse financiare planificate în sumă de 500 milioane euro.

Am reușit să construim circa 300 km de drumuri noi și, pentru că am folosit eficient aceste resurse, avem acces la finanțări suplimentare în acest sector. Vă îndemn să valorificați proiectele existente, pentru a dezvolta împreună o instrastructură națională modernă”, a mai punctat prim-ministra Gavrilița.

Share

Suntem disponibili pe mai multe platforme sociale. Alătură-te și citește-ne fără publicitate:

Ultimele știri ...

Românii au mai multă încredere în Șoșoacă decât în Iohannis, Ciucă sau Drulă

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană, procurorul-şef al Parchetului European Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor. Ei sunt urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp

Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp de susținere a rețelei electrice. O femeie care era în mașină cu el a fost rănită în accidentul care s-a produs în localitatea Roșia, din județul Bihor. Polițiștii din Beiuș au fost sesizați luni, la ora 9.23, printr-un apel la 112 că pe drumul județean 764,

Cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova va fi pus în funcțiune până la finalul anului

Până la finalul acestui an, Navitas Energy SRL, parte a grupului Premier Energy, planifică să pună în funcțiune cel mai mare parc de instalații fotovoltaice din Republica Moldova. Parcul fotovoltaic, numit Vadul lui Vodă, este construit pe marginea traseului Chișinău-Vadul lui Vodă, în locul unei vii bătrâne, neîngrijite de mai mulți ani, susține administrația companiei.

Știri zi de zi.

Drepturi rezervate © 2022

Share